Antena Căutare

Cât de des trebuie spălate prosoapele de baie, de fapt. Cum trebuie curățate și uscate ca să-ți protejezi sănătatea

Cât de des trebuie spălate prosoapele pe care le folosim la baie, de fapt? Specialiștii au oferit răspunsul la această întrebare și mulți au fost surprinși.

o persoana care foloseste un prosop după ce s-a spalat Galerie
Specialiștii au explicat cât de des trebuie spălate prosoapele, de fapt | sursa foto: Profimedia

Unii oameni aleg să spele prosoapele de baie la fiecare câteva zile, în timp ce alții aleg să le folosească pentru un termen mai îndelungat. Totuși, specialiștii au explicat cât de des trebuie spălate prosoapele din baie, de fapt, și care sunt detaliile de care trebuie să ținem cont.

Cât de des trebuie spălate prosoapele de baie, de fapt

Internetul a fost și încă este un spațiu în care oameni din întreaga lume pun întrebări sau caută răspunsuri la ceea ce îi frământă. Una dintre întrebări a fost cea care se referă la cât de des trebuie spălate prosoapele de baie, de fapt.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și dezvăluie faptul că prosoapele de baie conțin celule moarte, secreții ale corpului, germeni și nu numai, potrivit lui Philip Tierno, microbiolog la NYU Grossman School of Medicine.

Citește și: De ce nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel. O angajată a dezvăluit totul

„Atunci când faci baie și te ștergi cu un prosop, aduni pe suprafața acestuia nu doar celule moarte, ci și tot felul de secreții ale corpului provenite din nas, gură sau alte zone ale corpului. Astfel, în timp ce tu te usuci, prosopul se umple de tot felul de microorganisme variate și rămân acolo”, a explicat Philip Tierno, potrivit celor de la thehealthy.com.

De asemenea, Annie Gonzalez, un celebru dermatolog din Miami (Statele Unite ale Americii), a completat informațiile de mai sus, în încercarea de-a arăta cât de des trebuie spălate prosoapele de baie, de fapt.

„Poluarea, celulele moarte ale pielii, mizeria, praful, toate acestea pot fi transferate de pe corpul nostru pe prosoapele de baie atunci când ne ștergem”, a fost de părere aceasta.

Citește și: De ce nu trebuie să mănânci micul dejun oferit de hotel, ce este adesea inclus în prețul cazării. O angajată a dezvăluit totul

În opinia celor doi specialiști enumerați mai sus, prosoapele de baie ar trebui spălate după ce au fost folosite de două sau de cel mult trei ori. Dacă nu este posibil, atunci cu siguranță prosopul de baie ar trrebui spălat măcar o dată pe săptămână.

Mai mult decât atât, experții informează faptul că nu doar spălarea prosoapelor este importantă, ci și uscarea lor. Folosește mereu o temperatură de cel puțin 60 de grade la mașina de spălat pentru ca procesul de curățare să fie unul cât mai eficient.

„Fiecare organism are nevoie de apă pentru a crește, așa că de fiecare dată când lăsăm un prosop umed în baie, adică într-un loc cu nivel ridicat de umezeală, favorizăm înmulțirea germenilor și a altor organisme”, a explicat Philip Tierno,

De aceea, după fiecare baie sau duș sau de fiecare dată când un prosop de mâini se umezește prea tare se recomandă să îl pui la uscat într-un loc ferit de umezeală. Dacă folosești de prea multe ori un prosop riști să te expui la germeni sau bacterii periculoase precum E.coli sau infecții cu stafilococi. În cazul unei tăieturi sau a unei răni, bacteriile de pe prosopul deja folosit ar putea infecta zona sensibilă, cauzând neplăceri.

Și-au anunțat familia că vor deveni părinți, dar modul în care au făcut-o a dus la un conflict. Ce le-au reproșat rudele... O femeie a vrut să deschidă o pungă cu chipsuri, dar a făcut o descoperire neașteptată. Peste ce a dat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x