Antena Căutare

Ce Dumnezeu, ce coastă al lui Adam?! Sophia, primul robot cetățean al lumii: ”Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni!”

Sophia, un robot pornit din Hong Kong, a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite. Robotul a ținut o prezentare, în care și-a demonstrat în fața publicului capacitatea de a se exprima la nivel uman.

Sophia, un robot pornit din Hong Kong, a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite. Robotul a ținut o prezentare, în care și-a demonstrat în fața publicului capacitatea de a se exprima la nivel uman.

”Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea.

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a spus Sophia.

Întrebată dacă roboții pot conștientiza faptul că sunt dispozitive create artificial, Sophia a răspuns cât se poate de filosofic: ”De unde știi că tu ești om?”. Răspuns care demonstrează că Jonathan Nolan nu fabulează prea mult în West World...

Sophia a devenit primul robot din lume care primește cetățenia unui stat, Arabia Saudite.

Arabia Saudită a anunțat în cadrul aceluiași eveniment că plănuiește să construiască pe coasta Mării Roșii un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile.

Toţi au rămas fără cuvinte când au văzut ce a fătat o vacă dintr-un sat din România. Este un caz la 700.000! Şi speciali... Spune-mi ce zodie ești, ca să-ți spun ce proverb ți se potrivește!  Scorpion – ”Cugetul bun e cea mai moale pernă!”    ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x