Antena Căutare

Si noi avem povestile noastre: Cele mai bantuite locuri din Romania si legendele lor!

Strigoi, sanziene, varcolaci, vamipiri, stafii - sunt doar cateva dintre elementele care completeaza mitologia romaneasca, o cultura care s-a nascut in zonele rurale si care a fost perpetuata prin legende fascinante, inflorite si inventate in jurul focului unui han aflat la rascruce de drumuri. Fascinatia romanilor pentru misticism s-a inradacinat atat de mult in cultura noastra, lucru observat si in numeroasele opere literare de seama, incat chiar si in ziua de astazi se mai nasc povesti cu fantome, locuri bantuite si aparitii misterioase. Si, culmea, nu se intampla doar la sate, ci si in orasele mari ale tarii, unde "legendele urbane" fascineaza tot mai multi oameni.

Fenomene stranii, aparent fara explicatie, tipete de copii si energii negative care iti taie respiratia. Asta spun martorii ca iti inspira cele mai populare locuri bantuite din Romania, care sunt insotite de povesti terifiante, aflate la imprevizibila bariera dintre viata si moarte, disperare si teama. Sunt monumente istorice, sunt cladiri impresionante din punct de vedere arhitectural, insa locuri incarcate cu mult prea multa suferinta si ratacire.

Legende urbane din Capitala

Povestea tinerei studente din Hotelul Cismigiu

Inchis in 1970, dupa o perioada glorioasa, hotel Cismigiu a fost redeschis in 1990 si oferit Facultatii de Teatru si Film, drept camin pentru studenti. Legenda spune ca, intr-un weekend din primul an de la deschidere, cand toti studentii erau plecati in vacanta, o tanara din Republica Moldova a fost violata de un necunoscut si apoi aruncata in casa liftului. Acolo a stat in dureri timp de trei ore, strigand cu disperare dupa ajutor. Insa nimeni nu a auzit-o, iar fata a murit in chinuri groaznice. Tipetele ei se mai aud chiar si acum in hotel, spun martorii, iar energia negativa si disperarea fetei inca se resimt pe holurile cladirii.

Articolul continuă după reclamă

Cazul studentei i-a inspirat pe membrii trupei Vita de Vie, care au compus in memoria ei melodia "Hotel Cismigiu".

Manastirea Chiajna, lacasul nesfinitit care a gazduit mii de suflete aflate in agonie

Din Manastirea Chiajna, situata la marginea Bucurestiului, nu au mai ramas decat ruinele. Insa trebuie luat in seama ca, din punct de vedere istoric, acest lacas de cult are o foarte mare insemnatate. Povestea manastirii a inceput prin secolul XVIII, in timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti. Desi a fost construita ca sa serveasca drept lacas de cult, manastirea nu a ajuns sa fie sfintita, asta din cauza ca, dupa ce a fost luata cu asalt de turci, a devenit loc de refugiu pentru bolnavii de ciuma. Printre ei s-a aflat chiar si Cozma, Mitropolitul Tarii Romanesti.

Dupa toate aceste evenimente, cladirea a fost lasata in paragina, iar clopotul i-a fost aruncat in rau. Insa locuitorii din zona spun ca din Manastirea Chiajna inca se aud bataile de clopote, mai ales in zilele cu luna plina. Credinciosii sunt de parere ca acest lucru se intampla pentru ca lacasul nu a fost sfintit atunci cand a fost ridicat. Legenda spune ca in anul 1995, doi studenti de la Politehnica, aflati in vizita la manastire, au disparut fara urma. Satenii dau vina pe spiritele rele care bantuie lacasul.

In Palatul Parlamentului, fantomele sunt la ele acasa

O cladire atat de securizata si mare nu putea fi lipsita de episoade stranii. Asa se face ca, odata cu lasarea noptii, lucruri ciudate se intampla in cladire. O confirma chiar paznicii, care spun ca se aud zgomote, desi nu este nimeni inauntru, tipete si ca sistemele de alarma incep sa tiuie fara motiv. Toate acestea au inceput in urma cu un deceniu, cand "Anca", fata cu rochie inflorata, se plimba pe coridoarele Palatului si cerea ajutor barbatilor in uniforma.

Sufletele ratacite de pe Strada Franceza

Este vorba despre un orfelinat in care se spune ca cei mici ar fi fost torturati de un burghez maniac. Casa, aflata, culmea, la "numarul 13", apartinea unui barbat pe nume Stavarache Hagi-Orman. Barbatul a transformat resedinta in orfelinat, unde aducea copiii ai strazii, pe care ii tinea nemancati si inchisi pe intuneric. Pasionatii de elemente supranaturale care trec pe langa casa aflata in paragina spun ca si acum se aud strigatele de ajutor ale micutilor orfani.

Ceva e putred in Transilvania...

Castelul Banffy, din Cluj, are si el o poveste fascinanta. Construit in secolul XV, castelul a fost reabilitat in 1890, in stil renascentist, de catre familia Banffy. Insa in 1944, trupele germane au evacuat proprietarii cu forta si au folosit cladirea ca spital militar. Curiosii si pasionatii de fenomene stranii au vizitat in nenumarate randuri acest loc, ale carui legende au luat nastere mai ales in perioada comunista, cand castelul a fost lasat in paragina. Martorii spun ca se disting voci si sunete ciudate, de parca cineva ar fi locuit acolo. Legendele ne dezvaluie ca, in timpul razboiului, soldatii germani au torturat si ucis multi prizonieri.

Nici Padurea Hoia nu a fost lipsita de povesti. Situata la vest de municipiul Cluj-Napoca, padurea a devenit cunoscuta in intreaga tara ca un loc in care au loc diverse fenomene paranormale. In anii '60, un fotograf roman a surprins in imagini ceea ce se crede a fi cu adevarat un OZN. Admitand ca energii ciudate vin dinspre aceasta padure, biologul Alexandru Sift a inceput sa studieze fenomenele magnetice si radiologice care au loc in zona.

Specialistul a murit in 1993, insa cercetarile lui au fost continuate de Adrian Patrut, profesor de chimie la Universitatea Babes-Bolay, din Cluj, care a incercat sa dovedeasca stiintific aparitia fenomenelor stranii. Cu toate acestea, legendele nu au contenit sa se nasca, multi fiind de parere ca zona a fost punct de atractie pentru experimentele extraterestrilor.

Foto: forgetomori.com

Biserica romano-catolica din Polonia critica practicile "sataniste" de Halloween... GALERIE FOTO! Si-au riscat viata pentru o imagine, fotografi care au infruntat furia naturii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x