Antena Căutare

Copacul rar care "sângerează" de fiecare dată când este tăiat, zgâriat sau rupt. Seva lui rară este cautată în întreaga lume

Arborele care pare că sângerează, denumit și BloodWood, este un tec originar din Africa de Sud, cunoscut sub diferite nume precum Kiaat, Mukwa și Muninga. Seva lui asemănătoare cu sângele este vânată în întreaga lume.

Copacul rar care "sângerează" de fiecare dată când este tăiat, zgâriat sau rupt. Seva lui rară este cautată în întreaga lume Galerie
Copacul Bloodwood | Profimedia

Arborele "Lemnul sângeros" este numit astfel pentru remarcabila savă de culoare roșu închis. Un trunchi tăiat sau sau o ramură deteriorată a copacului începe să picure lichid roșu intens, aproape ca un membru tăiat al unei vietăți. Seva lipicioasă, maroniu-roșiatică sigilează "rana" pentru a favoriza vindecarea copaciului.

Are scoarță aspră, frunze în formă de lance, muguri de flori în formă de cub și fructe în formă de urnă. Mai multe părți ale acestei plante sunt folosite de australieni aborigeni în medicina tradițională. Plantele tinere au formă de ou până la lance, de 40-90 mm lungime și 11-28 mm lățime, cu un vârf mic.

Citește și: Floarea-cadavru, cea mai mare din lume, a înflorit! Mii de oameni au așteptat momentul! Ce miros emană planta

Seva rară este "vânată" în toate colțurile lumii. Ce proprietăți miraculoase are

Seva roșie este utilizată în mod tradițional ca vopsea și în unele zone amestecată cu grăsime animală pentru a face un produs cosmetic pentru față și corp. Se crede, de asemenea, că are proprietăți magice pentru vindecarea problemelor legate de sânge, aparent datorită asemănării sale strânse cu sângele, potrivit dsfinishes.com.

Arborele este, de asemenea, utilizat pentru tratarea multor afecțiuni medicale, cum ar fi pecingine, dureri ale oaselor, probleme oculare, malarie, febră de apă neagră, probleme de stomac și pentru a crește cantitatea de lapte matern.

Citește și: Planta miraculoasă care alungă insomnia. Sfaturile Lidiei Fecioru

Din lemnul său se realizează mobilier de înaltă calitate, deoarece poate fi ușor sculptat, lipit și înșurubat bine și are o lustruire fină.

Se micșorează foarte puțin când se usucă, iar această calitate, împreună cu durabilitatea ridicată, îl fac deosebit de potrivit pentru construcția de bărci, canoe și podele de baie, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Era verde, dar nu de la clorofilă! Doi ani i-au trebuit unei femei să constate că planta pe care o uda zilnic era din plastic

Datorită valorii sale mari pentru popoarele indigene din Africa Centrală și de Sud, acești copaci sunt recoltați într-un ritm nesustenabil, ducând la declinul său în ultimele decenii. Arborele Bloodwood crește înălțime de 12 până la 18 metri, are scoarță aspră maro închis, o frumoasă coroană în formă de umbrelă și are flori galbene cu roz.

Primul copil din lume care a fost creat prin fertilizare în vitro are 42 de ani, în prezent. Cum arată acum Louise Joy B... Eugenia Cooney are chip de păpușă, dar corpul ei îi face pe bărbați să fugă. Cum arată de la gât în jos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x