Antena Căutare

Floarea-cadavru, cea mai mare din lume, a înflorit! Mii de oameni au așteptat momentul! Ce miros emană planta

Una dintre cele mai mare flori din lume se află în nordul Belgiei și tocmai a înflorit! Cum arată floarea-cadavru și ce miros are?

Floarea-cadavru, cea mai mare din lume, a înflorit! Mii de oameni au așteptat momentul! Ce miros emană planta Galerie
Cum arată floarea-cadavru

Un exemplar din cea mai mare floare din lume, Titan Aurum sau "floarea-cadavru", cum mai este cunoscută din cauza mirosului pestilenţial pe care îl emană, a înflorit miercuri la grădina botanică din Meise, nordul Belgiei, deşi anul acesta curioşii vor urmări spectacolul pe Youtube având în vedere că serele sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

FLOAREA-CADAVRU ARE UN MIROS SPECIFIC, GREU DE SUPORTAT

Este pentru a zecea oară când această plantă înfloreşte în Belgia, după ce a fost adusă aici în 2008, însă de data aceasta nu va mai avea spectatori care să urmărească fascinaţi spectacolul înfloririi şi să simtă mirosul de carne putrezită pe care îl emană planta pentru a atrage insectele ce participă la polenizare.

citește și: Există un fruct care are gust de budincă de ciocolată! Poți mânca oricât, fiindcă nu îngrașă și este foarte sănătos!

Floarea-cadavru, cea mai mare din lume, a înflorit! Mii de oameni au așteptat momentul! Ce miros emană planta

Cum arată floarea-cadavru

Floarea-cadavru are o formă neobișnuită și un miros greu de suportat

Culorile acestei plante tropicale fluctuează între galben, verde şi fucsia, şi pot fi admirate doar pe parcursul a 72 de ore, aproximativ, cât durează înflorirea.

citește și: Cum arata planta de orez și cum se curăță? Vedetele de la Asia Express au îndurat chinuri uriașe

Specia Titan Aurum (floarea-cadavru) a fost descoperita în 1878, in Sumatra, de botanistul italian Edoardo Beccari. La Meise exista doua exemplare din aceasta specie, ambele primite în dar de la grădina botanică din Bonn, Germania.

Un astfel de exemplar înfloreşte o dată la 3 - 8 ani, iar floarea-cadavru este în pericol de extincţie, motiv pentru care grădinile botanice europene fac schimb de seminţe pentru a conserva specia, arată cei de la Agerpres.

Floarea-cadavru poate atinge o înălţime de trei metri.

„Toți cred că sunt iubita fiului meu!” Femeia care a uimit milioane de oameni! Nimeni nu o crede când spune ce vârstă ar... O femeie a născut, iar apoi a mers pe jos 160 de kilometri cu bebelușul: ”S-a odihnit aproape două ore!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x