Antena Căutare

Cum arată și ce conține capsula timpului găsită sub statuia generalului Robert Lee. Datează din 1887

O capsulă a timpului a fost găsită sub soclul impozantei statui ecvestre a generalului Robert Lee, şef al armatei confederate care a apărat în special scalvia în timpul Războiului Civil (1861-1865). Este cea de a doua astfel de comoară descoperită în același loc.

colaj de imagini cu statuia lui robert lee si capsula timpului Galerie
O capsulă a timpului a fost găsită sub soclul impozantei statui ecvestre a generalului Robert Lee, şef al armatei confederate care a apărat în special scalvia în timpul Războiului Civil (1861-1865). Este cea de a doua astfel de comoară descoperită în același loc | Profimediaimages.ro

Văzută ca un simbol al trecutului sclavagist al ţării de mulţi americani, statuia a fost demontată în septembrie, în contextul reluării discuţiilor despre monumentele confederate.

Oficialii din Virginia cred că au găsit o capsulă a timpului, care datează din secolul al XIX-lea, și despre care se zvonește de mult că ar fi pe locul unde se afla statuia lui Robert E. Lee din Richmond.

De data aceasta, ei cred că este au găsit ceea ce căutau. Săptămâna trecută, experții în conservare au deschis cu meticulozitate o cutie despre care credeau că e un cufăr lăsat în 1887, dar conținutul ei nu a fost ceea ce așteptau.

Citește și: Două gemene birasiale atrag atenția tuturor. Cum este viața gemenelor total opuse ca și înfățișare și personalitate

„Au găsit-o! Este probabil capsula timpului pe care toată lumea o căuta”,a scris pe Twitter guvernatorul Virginiei, Ralph Northam, la o săptămână după deschiderea primei capsule care i-a dezamăgit pe experţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce conține capsula timpului găsită în statuia generalului Robert Lee

Odată statuia demontată, experţii au început să caute în soclu o misterioasă capsulă a timpului plasată acolo în 1887.

Se pare că aceasta conține relicve ale războiului, precum gloanţe, monede confederate, o Biblie, şi mai ales o fotografie a preşedintelui Abraham Lincoln în sicriu, o imagine ca o bombă istorică.

O primă cutie a fost dezgropată, apoi deschisă cu grijă de Ralph Northam, dar ea nu conţinea decât trei cărţi şi un plic de pânză cu o fotografie, deteriorate toate de apă, precum şi o monedă cu origine necunoscută.

Citește și: A mers să-și mărească buzele, însă experiența s-a transformat în coșmarul ei. Cum arată cu buzele ”duble”: ”Zici că sunt Grinch”

Această capsulă pare să fi fost aşezată în soclu de muncitorii care au participat la ridicarea statuii. Una dintre lucrări era un ghid pentru astronomi şi navigatori datând din 1875.

Ce este o capsulă a timpului

O capsulă a timpului este un recipient ce conţine obiecte sau documente reprezentantive unei epoci, destinată generaţiilor viitoare.

Statuia generalului Lee din Richmond a devenit ţinta protestelor anti-rasiste după moartea în mai 2020 a lui George Floyd, un afro-american sufocat sub genunchiul unui poliţist alb din Minneapolis, şi ascensiunea mişcării Black Lives Matter.

În timpul Războiului Civil, Sudul Confederat a luptat pentru menţinerea sclaviei, care a fost abolită în timpul conflictului din restul ţării.

Citește și: Ce a comandat un băiețel, Christian King, fără știrea părinților când a avut pe mână telefonul tatălui. „Ne-a stat inima în loc”

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x