Căutare Live

Video. Animale chinuite, de dragul științei! Cum au ajuns cercetătorii să monteze „hublouri” în abdomenul vacilor

O înregistrare tulburătoare a fost distribuită pe Internet, de un grup dedicat drepturilor și protecției animalelor. Imaginile surprind momentul în care un cercetător inspectează conținutul stomacal al unei vaci, prin intermediul unui „hublou” montat în abdomenul animalului.

BBC.com

O înregistrare tulburătoare a fost distribuită pe Internet, de un grup dedicat drepturilor și protecției animalelor. Imaginile surprind momentul în care un cercetător inspectează conținutul stomacal al unei vaci, prin intermediul unui „hublou” montat în abdomenul animalului.

Înregistrarea a fost fcută publică de grupul L214. În imagini, un bărbat este surprins în momentul în care bagă mâna în abdomenul animalului, prin intermediul unui orificiu, „hublou”, la Sources Experimental Farm, din Franța.

Aceste hublouri permit studierea proceselor digestive din stomacul animalelor, permițând accesul printr-o canulă. Activiștii blamează acest procedeu, în timp ce unii experți susțin că vacile care participă la astfel de studii au o speranță de viață mai lungă.

Jamie Newbold, Director Academic la Scotland's Rural College, a declarat pentru BBC că studierea stomacului acestor animale este esențială pentru „maximizarea producției de hrană”.

Stomacul vacilor poate fi studiat în trei moduri: folosind mostre de la animale decedate, prin inserția unui tub esofagian sau prin aceste hublouri.

„Operația se face sub anestezie. După perioada de recuperare, aceste animale tind să trăiască mai mult. Da, este o procedură dureroasă, dar apoi trăiesc liniștite 12-15 ani”, a explicat Newbold.

Reprezentanții Sourches Experimental Farm au informat că acest procedeu este folosit de mulți ani în studiile efectuate pe animale și că, în acest moment, șase dintre vacile supravegheate de ei au suferit acest tratament: „Sopul nostru este de a îmbunătăți sănătatea digestivă a milioane de animale, reducerea folosirii antibioticelor și minimizarea emisiilor de nitrați metan”

În înregistrare, L214 afirmă: „Au făcut o gaură în abdomenul animalului ca să aibă acces la stomacul acestuia. Angajații vin în mod regulat si introduc sau scot mostre. Scopul lor este de a găsi varianta cea mai eficientă de hrană pentru producere unei cantitîți cât mai mari de lapte.”

Sursa foto: BBC.com

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri