Antena Căutare

Video. Animale chinuite, de dragul științei! Cum au ajuns cercetătorii să monteze „hublouri” în abdomenul vacilor

O înregistrare tulburătoare a fost distribuită pe Internet, de un grup dedicat drepturilor și protecției animalelor. Imaginile surprind momentul în care un cercetător inspectează conținutul stomacal al unei vaci, prin intermediul unui „hublou” montat în abdomenul animalului.

| BBC.com

O înregistrare tulburătoare a fost distribuită pe Internet, de un grup dedicat drepturilor și protecției animalelor. Imaginile surprind momentul în care un cercetător inspectează conținutul stomacal al unei vaci, prin intermediul unui „hublou” montat în abdomenul animalului.

Înregistrarea a fost fcută publică de grupul L214. În imagini, un bărbat este surprins în momentul în care bagă mâna în abdomenul animalului, prin intermediul unui orificiu, „hublou”, la Sources Experimental Farm, din Franța.

Aceste hublouri permit studierea proceselor digestive din stomacul animalelor, permițând accesul printr-o canulă. Activiștii blamează acest procedeu, în timp ce unii experți susțin că vacile care participă la astfel de studii au o speranță de viață mai lungă.

Jamie Newbold, Director Academic la Scotland's Rural College, a declarat pentru BBC că studierea stomacului acestor animale este esențială pentru „maximizarea producției de hrană”.

Articolul continuă după reclamă

Stomacul vacilor poate fi studiat în trei moduri: folosind mostre de la animale decedate, prin inserția unui tub esofagian sau prin aceste hublouri.

„Operația se face sub anestezie. După perioada de recuperare, aceste animale tind să trăiască mai mult. Da, este o procedură dureroasă, dar apoi trăiesc liniștite 12-15 ani”, a explicat Newbold.

Reprezentanții Sourches Experimental Farm au informat că acest procedeu este folosit de mulți ani în studiile efectuate pe animale și că, în acest moment, șase dintre vacile supravegheate de ei au suferit acest tratament: „Sopul nostru este de a îmbunătăți sănătatea digestivă a milioane de animale, reducerea folosirii antibioticelor și minimizarea emisiilor de nitrați metan”

În înregistrare, L214 afirmă: „Au făcut o gaură în abdomenul animalului ca să aibă acces la stomacul acestuia. Angajații vin în mod regulat si introduc sau scot mostre. Scopul lor este de a găsi varianta cea mai eficientă de hrană pentru producere unei cantitîți cât mai mari de lapte.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sursa foto: BBC.com

Câți elevi s-au înscris la examenul de bacalaureat... Împărțeau, fără să știe, același iubit. Tinerele s-au aliat și l-au învățat o lecție pe bărbatul infidel: „Vă rog, ierta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x