Antena Căutare

Cum erau folosite animalele, în război, pe post de arme. Dresau câinii pentru a-i face să explodeze

Milioane de animale au luptat de-a lungul timpului alături de armată. În războaie s-ar putea distinge două modalități de folosire a animalelor: în slujba soldaților și ca armă.

Milioane de animale au luptat de-a lungul timpului alături de armată. În războaie s-ar putea distinge două modalități de folosire a animalelor: în slujba soldaților și ca armă.

În categoria celor aflați în slujba soldaților intră câinii dotați cu truse de prim ajutor, măgarii care transportă materiale de război și de primă necesitate, porumbeii purtători de mesaje, șobolanii care detectează mine antipersoană, caii de asalt și animalele pentru hrana batalionului. La celălalt capăt se situează utilizarea animalelor ca armă.

ȘERPI BOA PROIECTILE

Boa de nisip era utilizat de grecii, în anul 405 î.Hr, ca armă pentru a coloniza insula. Din ambarcațiunile lor, aruncau acești șerpi ca pe niște proiectile împotriva flotei dușmane. Boa sicilian nu este veninos, dar cu el încercau să creeze derută pentru a aborda cu mai multă ușurință ambarcațiunile adversarilor. O scenă în care nimeni nu își dorea să fie și cu atât mai puțin acei șerpi.

DELFINI ȘI LEI DE MARE SOLDAȚI

Din 1963, Guvernul SUA derulează un program de dresare a delfinilor și leilor de mare pentru a fi folosiți în războaie. Profitând de inteligența acestor animale, marina militară americană a folosit mamiferele încă din timpul războiului din Vietnam, pentru a detecta submarine sau vânători submarini dușmani, pentru a recupera explozivi și, se spune, chiar cu rol de kamikaze.

Acest din urmă rol a fost negat în repetate rânduri de Pentagon, care a nuanțat că animalele plasau artefactele și se îndepărtau de zona respectivă.

CÂINI EXPLOZIVI

În cel de-al Doilea Război Mondial, sovieticii s-au gândit să dreseze câini pentru a-i face să explodez sub tancurile germane. Au reușit să-i facă pe câini să înțeleagă că sub tancurile dușmane era mâncarea lor. Pentru a le acutiza instinctul, lăsau zile întregi animalele fără hrană, pentru ca în momentul luptei să meargă cât se poate de repede la tancurile germane.

CĂMILE ȘI MĂGARI KAMIKAZE

În războiul din Afganistan, soldații coaliției internaționale trebuiau să se teamă nu numai de talibani, ci și de cămile. Pe lângă faptul că sunt animale de transport incredibile și un vehicul neobosit, cămilele au fost transformate de talibani în kamikaze. Un destin fatidic pentru acest animal, care era încărcat cu explozivi și trimis pe frontul de luptă.

Există informații și despre folosirea unui măgar. Acesta nu era singur, ci ducea în spate un kamikaze, care, când și-a detonat încărcătura, a ucis 3 soldați ai NATO și un interpret afgan.

ȘOIMI ÎMPOTRIVA PORUMBEILOR MESAGERI

În primul Război Mondial, porumbeii mesageri zburau dintr-o parte în alta purtând informații cruciale despre dușman. Acest dans al păsărilor permitea o comunicare sigură, pentru că porumbeii erau greu de interceptat în plin zbor.

Britanicii au căutat modalitatea de a-i intercepta și au antrenat un grup de șoimi pentru a prinde în aer acești porumbei mesageri ai dușmanului.

PUI PENTRU OTRĂVIREA FÂNTÂNILOR

Pentru a lăsa dușmanul fără apă, este suficient să se arunce în fântână un animal mort și să se aștepte ca bacteriile să facă restul. O astfel de situație a fost denunțată în 2004 de locuitorii din satul palestinian Hirbat Atwana. Potrivit localnicilor, coloniștii evrei din Hebron au aruncat pui morți în fântâni în intenția de a le contamina apa.

Românii vor avea încă două zile de sărbătoare! Vezi când vor fi acestea... 47 de ani de când am pășit întâia oară în Univers. 20 iulie'69, o zi istorică pentru omenire! Armstrong, primul om care ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x