Mâncatul pe fond emoțional a devenit o problema din ce în ce mai întâlnită, multe persoane aleg această metodă pentru a face față situațiilor stresante cu care au de a face.
Persoanele care se confruntă cu această problemă au declarat faptul că mâncatul în momentele stresante sau triste îi ajută să treacă mai ușor peste probleme. Produsele care îi fac să se simtă mai bine sunt cele pline în grăsimi și calorii.
Foamea emoțională se produce atunci când îți este poftă de anumite alimente, când foamea apare subit, mănânci pe fugă, nu te simți satisfăcută de cantitatea de mâncare. Foamea fizică în schimb se simte altfel, nevoia nu e intensă, poți amâna masa, ai consuma orice și te oprești când te simți sătulă.
Pentru a evita mâncatul pe fond emoțional trebuie să nu sari peste mese, să identifici factorii care îți provoacă foamea, eviți alimentele nesănătoase și să eviți situațiile în care mănânci de plictiseală.