Antena Căutare

Doi pui de urs care au căzut într-un puţ, salvaţi de jandarmi! Operaţiunea a fost dificilă, întrucât ursoaica era la doi pași - Video

Doi pui de urs care au căzut, duminică, într-un puţ în liocalitatea buzoiană Grebănu au fost salvaţi de jandarmii din Buzău şi Prahova. Operaţiunea a fost dificilă, ursoaica fiind în apropiere.

Doi pui de urs care au căzut, duminică, într-un puţ în liocalitatea buzoiană Grebănu au fost salvaţi de jandarmii din Buzău şi Prahova. Operaţiunea a fost dificilă, ursoaica fiind în apropiere.

Potrivit Jandarmeriei Buzău, duminică, paznicul fondului de vânătoare de pe raza localităţii buzoiene Grebănu a auzit sunete de animale care păreau captive şi a alertat autorităţile.

Ajunşi la faţa loculului, jandarmii au descoperit doi pui de urs căzuţi într-un puţ. Ajutaţi de colegi din Prahova, specializaţi în astfel de intervenţii, de pădurari şi de câţiva poliţişti şi pompieri, jandarmii au început misiunea de salvare.

În timp ce unii membrii ai echipajului se preocupau să găsească soluţii pentru a-i aduce pe cei doi pui la suprafaţă, ceilalţi supravegheau zona şi făceau în permanent zgomot pentru a tine la distanţă ursoaica mamă, aflată la câteva sute de metri distanţă.

Articolul continuă după reclamă

Pentru salvarea primului pus, în puţul abandonat a fost introdus un trunchi de copac pe care animalul sălbatic s-a căţărat şi a reuşit să iasă singur.

„Intervenţia a comportat riscuri majore, în contextul în care ursoaica este prezentă în apropiere, fiind foarte agitată”, au transmis jandarmii buzoieni.

Pentru salvarea celui de-al doilea pui s-a apelat la soluţia tranchilizării pentru a fi scos, deoarece acesta părea rănit şi nu putea ieşi singur.

După ce au fost scoşi din puţul părăsit, urşii au fost lăsţi în libertate.

Sursa : news.ro

Și-a dorit o schimbare de look, dar a leșinat când a văzut ce i-a făcut hairstylistul! Întreg momentul a fost filmat... Remember! Astăzi îl sărbătorim pe Ciprian Porumbescu, eroul naţional al baladei româneşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x