În februarie 1945, cu câteva luni înaintea de finalul celui de-al Doilea Război Mondial, Dresda este bombardat de forțele aliate și ras, în proporție de 95 la sută, de pe suprafața pământului. E reconstruit într-un timp record, păstrând, și astăzi, 60 la sută din suprafață spațiu verde. Aici, în ”Curtea Elementelor”, în cartierul studențesc, se află și ”Curtea Apei”. Un bloc vopsit în albastru, care ”cântă” atunci când plouă
În februarie 1945, aproape de finalul celui de-al Doilea Război Mondial, aliații bombardează orașul german Dresda. 2.080 avioane îl atacă, din burta avioanelor sunt slobozite 7.100 tone de bombe. Peste 25.000 de suflete moarte în numai două zile, mii de răniți, oameni rămași fără adăpost.
Orașul e reconstruit imediat. Păstrează multe dintre clădirile afectate atunci, spre aducere aminte, dar modernizează totul, fie în stil Baroc, fie în Rococo.
Annette Paul pleacă din URSS, din Sankt Petersburgul natal, Leningradul acelor vremuri. După 1993 ajunge în Dresda. E arhitect, designer de locuințe. Cartierul studențesc tocmai se dezvoltă în Neustadt Kunsthofpassage. Se găsește cu câțiva prieteni - Christopher Rossner și Andre Temple - și, împreună, decid să facă ”altceva” pentru a-i aminti de ”Rain Theatre” din St. Petersburg. Lansează ”Curtea Elementelor”, un spațiu dedicat celor ce privesc viața în alt mod. Așa apar ”Curtea Metamorfozelor”, ”Curtea Creaturilor din Mitologie”, dar și ”Curtea Apei”. În ultima, un bloc ”obișnuit”, de câteva etaje, este vopsit într-o culoare de peruzea, iar fațada sa primește un sofisticat sistem de țevi, care, atunci când plouă, ”cântă”, devenind o adevărată atracție pentru cei care trec pe acolo.