- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Evenimentul religios hindus a avut loc la fiecare cinci ani în ultimii 260 de ani la Bariyarpur, la aproximativ 100 de mile (160 de kilometri) spre sud de capitala Kathmandu.Sute de mii de oameni sunt așteptați să participe la evenimentul de două zile, cu convingerea că sacrificiile de animale vor mulțumi zeița Gadhimai și le vor aduce noroc.
Manoj Gautam, un activist pentru drepturile animalelor la Jane Goodall Institute din Nepal, a declarat că aspectul religios pare să se fi pierdut în ultimii ani. „Nu există compasiune. Nu există spiritualitate. Este doar sport. Este irositor", a spus el.
Se estimează că 500.000 de capre, bivoli, porumbei și alte animale au fost sacrificate în 2009, potrivit Humane Society International (HSI). Acest număr a scăzut la aproximativ 30.000 în 2014, a spus ONG-ul. În 2015, organizatorii evenimentului, Gadhimai Temple Trust, au anunțat că nu vor mai exista sacrificii de animale, potrivit filialului CNN News18.
Cu toate acestea, sacrificarea din acest an a mers înainte. În septembrie, Curtea Supremă a Nepalului a ordonat guvernului să elaboreze un plan pentru eliminarea treptată a sacrificiului animalelor și adoptarea legilor care să le facă ilegale, potrivit unei traduceri a verdictului publicat de Asia pentru Animale, un grup pentru drepturile animalelor.
Gautam a spus că organizația sa a folosit drone pentru a vedea numărul de bivoli care au fost îngrășați înainte de sacrificare. „Erau undeva între 1.600 și 1.800”, a spus el.Nu este clar cât de multe alte animale vor fi sacrificate, deoarece acestea sunt aduse la festival de către localnici ca ofrande.
În acest an, ziua de bun augur pentru sacrificarea animalelor a fost marți, restul animalelor vor fi sacrificate miercuri. Spre deosebire de ultimul festival, care a avut loc în 2014, anul acesta nu sunt permise fotografii sau discuții cu mass-media.
Carnea de bivol este consumată de castele inferioare ale hinduismului în mod regulat, deși cea a caprei și puiului are mai multă acceptare. Un vecin, Pawan Yadav, a declarat pentru Efe că aproximativ 300 de măcelari înarmați cu săbii și cuțite au venit în zonă pentru a sacrifica numărul imens de animale, în care este probabil cel mai mare sacrificiu ritual din lume.
„Am venit pentru că am foarte mult respect pentru zeița Gadhimai”, a spus Pawan Yadav. Oamenii cer adesea divinității să aibă copii sau să aibă succes într-o companie, iar atunci când se împlinește, ei sacrifică un animal.
Upendra Prasad Yadav (fără legătură cu precedentul), primarul municipiului Mahagadhimai unde se desfășoară evenimentul, a explicat pentru Efe că în acest an sunt așteptați șase milioane de vizitatori, jumătate dintre ei din India. Devotii hindusi au postat imagini pe retelele de socializare care arata cantitatea de pelerini adunați pentru a asista la sacrificii, unii cocoțați pe copaci pentru a vedea mai bine, în ciuda eforturilor activiștilor și a Indiei de a pune obstacole asupra lor.
Anul acesta sunt mai puține animale în templu, dar numărul de vizitatori nu a scăzut. Imaginile cu mii de bivoli decapitați, doborâți pe un podea de paie în fața unei mulțimi de pelerini hinduși, îngrozeau apărătorii animalelor. Dar, a amintit unul dintre organizatori, este vorba despre o credință „adânc înrădăcinată”.
Are 80 de ani dar a vrut neapărat să-și termine școala! O bunică s-a apucat din nou te studii ca să-și poată ajuta nepoț... Urechile și nasul nu se opresc niciodată din crescut! Topul lucruri bizare pe care nu le-ai observat la corpul tău...