Antena Căutare

Galerie FOTO! Miracolul de la Fatima: Papa Francisc a mers în locul unde Fecioara Maria s-a arătat în urmă cu 100 de ani

Papa Francisc a fost primit cu urale, vineri, de o mulțime imensă de pelerini, la sosirea sa cu elicopterul în orașul-sanctuar Fatima, în centrul Portugaliei, unde Fecioara Maria a apărut în urmă cu 100 de ani, conform AFP.

Papa Francisc a fost primit cu urale, vineri, de o mulțime imensă de pelerini, la sosirea sa cu elicopterul în orașul-sanctuar Fatima, în centrul Portugaliei, unde Fecioara Maria a apărut în urmă cu 100 de ani.

Pentru papa Francisc, 13 mai, ziua când Fecioara s-a înfățișat prima dată celor trei copii păstori la Cova da Iria în Portugalia, nu este o dată oarecare, iar relația sa cu Fatima a devenit specială.

Elicopterul militar a survolat timp de câteva minute, de la altitudine joasă, sanctuarul unde s-au reunit sute de mii de credincioși fericiți de sosirea papei Francisc și a aterizat la ora locală 17:46 pe stadionul municipal.

În uralele credincioșilor care agitau steaguri și batiste albe, pontiful argentinian a parcurs surâzător, în picioare, în papamobil, cei aproximativ cinci kilometri de la stadion până la sanctuar. El a încălcat de mai multe ori protocolul de securitate, oprindu-se din loc în loc pentru a-i îmbrățișa pe credincioși. Înainte, el s-a oprit puțin la capela de la baza militară Monte Real, unde a aterizat avionul în care s-a aflat, pentru a se ruga.

Suveranul Pontif va rămâne până duminică la Fatima și va participa la celebrarea a o sută de ani de la aparițiile Fecioarei în fața celor trei copii păstori și la slujba de canonizare a celor doi frați, Jacinta și Francisco Marto, care au văzut aceste apariții. Cei doi frați au fost beatificați în urmă cu 17 ani de papa Ioan Paul al II-lea.

După Paul al VI-lea în 1967, Ioan Paul al II-lea în 1982, 1991 și 2000, și respectiv Benedict al XVI-lea în 2010, papa Francisc este cel de-al patrulea Suveran Pontif care merge în pelerinaj la Fatima.

Credit foto: Hepta

Poveste sfâșietoare! A aflat că e bolnavă de cancer la scurt timp după nuntă si de atunci îi caută iubită soțului, înain... Caz șocant! S-a apucat de o cură de slăbire, însă continua să se îngrașe. Medicii au crezut că e însărcinată, dar ce au ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x