Antena Căutare

Iluzia optică ce i-a păcălit pe mulți! Ce culoare au ochii femeii din imagine, de fapt

O imagine alb-negru cu chipul unei femei i-a „păcălit” pe mulți să creadă că ochii săi sunt albaștri. Descoperă în rândurile de mai jos despre ce iluzie optică este vorba.

imagine alb negru cu ochi de femeie Galerie
Această iluzie optică i-a intrigat pe mulți | sursa foto: Profimedia

O iluzie optică apărută recent pe internet a stârnit un val puternic de reacții și nu puțini au fost cei care s-au mirat de efectul pe care l-au observat. Privește imaginea de mai jos și convinge-te cât de ușor te poate păcăli creierul.

O imagine alb-negru cu chipul unei femei s-a transformat într-o iluzie optică virală. Care este explicația, de fapt

Recent, pe contul de TikTok al lui Dean Jackson a fost publicat un clip video ce a devenit viral, în prezent acesta având peste 1,3 milioane de vizualizări. În imaginea akb-negru se poate observa chipul unei femei. În realitate, doamna are ochii albaștri, însă poza este una de tip alb-negru.

Citește și: Iluzie optică virală! Crezi că poți să găsești bicicleta din fotografie? Doar cei cu ochi de vultur reușesc. Care este răspunsul

Surpriza e mare atunci când peste imagine se aplică un filtru de culoare roșie. Motivul? Brusc, mulți au impresia că ochii femeii sunt albaștri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„În realitate, lumina albastră nu poate trece de filtrul albastru, e imposibil. Așa că e complet imposibil să vezi albastru în imagine, pentru că oricum nu este vreo urmă de albastru în acea poză. Creierul detectează pigmentul gri din jurul pupilei și presupune că este vorba despre albastru, așa că te păcălește cu această senzație. Repet, nu există albastru în imagine, ci e doar percepția falsă a creierului tău”, a explicat Dean Jackson pe contul său de TikTok, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Citește și: Iluzie optică virală! Privește tigrul din copac și descoperă unde se află peștele, de fapt. Care este răspunsul

Ca să își demonstreze ideea, omul a făcut să apară apoi în imagine un chenar gri, din aceeași nuanță cu ochii, ca să arate că ceea ce ni s-a părut a fi albastru la ochi este, de fapt, gri închis.

Iluzia optică a făcut rapid înconjurul lumii și a devenit virală, adunând mai bine de 1,3 milioane de vizualizări până în prezent. Așa cum era de așteptat, reacțiile nu au întârziat să apară și nu puțini au fost cei care inițial au crezut că văd niște ochi albaștri, dar care apoi s-au convins că totul e datorat iluziei optice.

„Ce înspăimântător”, „Creierul nostru ne induce în eroare”, „Incredibil, funcționează!”, iată doar o parte din comentariile transmise de urmăritorii bărbatului care a făcut senzație cu această iluzie optică. Dean Jackson este extrem de activ în mediul online și publică adesea iluzii optică și tot felul de provocări pentru minte celor curioși și să își testeze simțul de observație.

Ce meserie complet neașteptată au două tinere, la doar 22 de ani. Mulți se sperie când aud despre ce este vorba... Iluzie optivă virală! Poți să găsești dovleacul din poză în cel mult 6 secunde? Doar cei care au o privire ageră reușesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x