Antena Căutare

Iluzie optică virală. Crezi că găsești cei 4 gheparzi din imagine? Unde se ascund felinele, de fapt

Un fotograf se plimba prin natură atunci când a reușit să fotografieze patru gheparzi. Imaginea a devenit virală pe internet și s-a transformat întro- iluzie optică de senzație. Crezi că găsești felinele din imagine?

imagine cu 4 gheparzi camuflati in natura Galerie
O iluzie optică în care sunt camuflați 4 gheparzi a ajuns pe internet și a devenit virală | sursa foto: Profimedia

Un fotograf pe nume Villiers Steyn, în vârstă de 40 de ani, a fost mai mult decât surprins și încântat de faptul că a reușit să surprindă patru gheparzi în mediul lor natural. Omul a făcut poză felinelor, iar imaginea s-a transformat imediat într-o iluzie optică de senzație.

O iluzie optică virală îi face pe internauți să se întrebe unde sunt gheparzii din imagine

Bărbatul este fotograf de meserie și este specializat în cadre ce surprind viața sălbatică. Omul trăiește în Hoedspruit (Africa de Sud). În timpul unei plimbări de tip safari prin rezervația Mashatu Game Reserve din Botswana, ochii ageri ai fotografului au surprins patru gheparzi stând pe pământ, perfect camuflați.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că îți dai seama unde se află calul din poză? Iată răspunsul

Extrem de încântat, fotograful nu a mai stat pe gânduri, ci a pus imediat mâna pe aparat și a surprins câteva cadre cu felinele perfect „ascunse” în cadrul de natură.

Animalele par să se camufleze perfect în decorul sălbatic cu pietre și tufișuri, lucru ce le face aproape imposibil de reperat.

Poza a fost apoi postată pe internet și nu puțini au fost cei care au încercat să descopere unde se află ascunși gheparzii, de fapt. Astfel, o simplă poză s-a transformat într-un timp foarte scurt într-o iluzie optică de senzație

Imaginea a făcut rapid înconjurul lumii și mulți au încercat să descopere unde se află ascunse felinele din imagine. Descoperă răspunsul în galeria foto de mai sus.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești teancul de bani din imagine? Iată răspunsul

Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția.

O altă iluzie optică la fel de interesantă este cea în care dacă privești atent într-un punct fix vei avea impresia că imaginea exemplificată se mișcă. Pare greu de crezut, dar această iluzie optică te poate „păcăli” că imaginea se mișcă. Efectul este atât de puternic încât numeroase persoane din întreaga lume au fost fascinate și intrigate de respectiva imagine.

Printr-o situație similară a trecut și un bărbat pe nume Adam Newport din Queensland (Australia). Omul se plimba prin curtea casei sale atunci când a văzut un păianjen periculos. L-a pozat și a publicat imaginea pe internet, iar aceasta s-a transformat peste noapte într-o iluzie optică virală. Chiar în timp ce mergea liniștit, omul a observat că se mișcă ceva în apropiere de picioarele sale. Curios din fire, acesta s-a aplecat ca să vadă mai bine și nu mică i-a fost surpriza atunci când a înțeles despre ce este vorba, mai exact. Practic, pe iarba din curtea casei sale, Adam Newport a găsit un păianjen lup, o specie extrem de veninoasă și periculoasă, ce măsoară aproximativ 10 centimetri. Poza realizată de el a făcut senzație și mulți au fost „păcăliți” de iluzia optică.

O femeie privea pozele din albumul soacrei atunci când un detaliu bizar i-a atras atenția. Ce a putut să descopere... O tânără de 25 de ani avea dureri de cap și a crezut că e de la alcool, dar medicii i-au dat un diagnostic crunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x