Antena Căutare

ÎNFRICOȘĂTOR! Mina ”Păcii” e plină de fantome! Înghite 20 de blocuri puse unul peste altul!!! Uleiul din mașini îngheța!

Descoperită în 1955, Mina ”Păcii” din Siberia, URSS, producea 2.000 de kilograme de diamante pe an. Era descoperită, avea 525 de metri adâncime, 3.600 de muncitori zi de zi și a fost închisă, definitiv, în 2004. A rămas a doua gaură exacvată din lume, iar locul zice-se că este plin de fantomele muncitorilor morți

Descoperită în 1955, Mina ”Păcii” din Siberia, URSS, producea 2.000 de kilograme de diamante pe an. Era descoperită, avea 525 de metri adâncime, 3.600 de muncitori zi de zi și a fost închisă, definitiv, în 2004. A rămas a doua gaură exacvată din lume, iar locul zice-se că este plin de fantomele muncitorilor morți

Pe 13 iunie 1955, geologii sovietici Iuri Kabardin, Ecaterina Elagina și Viktor Avdeenko, în timpul expediției ”Amakinski”, din Iacuția, în Siberia Orientală, descopereau bucăți de kimberlită, o rocă vulcanică ce semnalează, în zonă, prezența diamantelor. Imediat ”miroseau” că e rost de ceva interesant, din moment ce în întreaga istorie a URSS-ului aceasta era a doua descoperire. Kabardin era uns cu ”Premiul Lenin”, una dintre cele mai mari distincții din Soviete, iar în 1957 se inaugura mina de unde urmau să se extragă diamantele.

Condițiile meteo erau extreme. Șapte luni pe an, iarna puternică îngheța pământul. Primăvara ce ținea extrem de puțin, transforma totul într-o baltă. Barăcile muncitorilor erau susținute, din acest motiv, pe piloni, pentru a nu pleca la vale când sezonul rece se termina, însă fabricile producătoare trebuiau ridicate pe pământ solid, acest lucru fiind posibil abia la 20 de kilometri distanță de exploatare. Cauciucurile mașinilor înghețau. La fel și uleiul din motoare. Noaptea, mina trebuia acoperită, altfel totul degera.

Dar comuniștii nu erau interesați de condițiile grele, ci doar de producție. Ușor, ușor, acolo a apărut ceea ce se putea vedea numai în filmele de science fiction: o groapă adâncă de 525 de metri (aproximativ 21 de blocuri puse unele peste altele), cu un diametru de peste un km. După Bingham Canyon Mine, din SUA, era a doua groapă excavată din lume.

Logic, sovieticii au botezat-o ”Mina Păcii”. În 1960 producea 10.000.000 de carate, adică 2.000 kg de diamant pur, de bună calitate. Pe 23 decembrie 1980 aici se descoperea ceva de calitate. Un diamant pur. Număra 342.5 carate (68 de grame) și, deoarece al 26-lea Congres al Partidului Comunist al URSS bătea la ușă, a primit chiar această denumire. Cei de la compania ”De Beers” - cel mai mare distribuitor de diamante din lume - au început să se interesese ce și cum. Rușii le-au permis accesul, dar i-au ținut la Moscova până aproape de expirarea vizelor, pentru ca ”imeprialiștii” să vadă doar puțin din mină.

Citește AICI povestea prizonierului de război care a traversat Siberia!

După căderea URSS, rușii au început să fure tot de acolo. Cei 3.600 de muncitori au fost disponibilizați începând cu 2001. În 2004, locul a devenit pustiu. Astăzi, de ”Mina Păcii” mai au grijă doar fantomele muncitorilor morți la exacavare, conform legendelor locului.

Când poate un „musulman adevărat” să-și bată nevasta. Reguli de la muftiul Gazei: “Nu lovi fața și nu o face urâtă”... TOŢI FANII TREBUIE SĂ LE VADĂ! Din culisele videoclipului "Aripile", Carla's Dreams. Imagini senzaţionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x