Antena Căutare

Întreaga echipă editorială a reputatei reviste Cahiers du Cinéma a demisionat în semn de protest faţă de noua conducere

Întreaga echipă editorială a reputatei reviste Cahiers du Cinéma a demisionat în semn de protest faţă de noua conducere.

Cei 15 membri ai echipei au luat această decizie din cauza unui conflict de interese sesizat în cazul proprietarilor revistei - un grup de bancheri, antreprenori din zona tehnologică şi producători de film care au cumpărat publicaţia în urmă cu o lună.

Într-un comunicat trimis joi se arată: „Noul acţionariat este alcătuit din opt producători, iar asta reprezintă o problemă de conflict de interese pentru recenziile critice. Indiferent ce articole ar fi publicate despre filme ale acestor producători, automat ele ar fi suspecte”.

„Ne-a fost comunicat că recenziile noastre ar trebui să se «reorienteze» spre cinematografia franceză”.

În acelaşi document, echipa mai notează că a fost informată că revista va deveni mai „chic” şi orientată spre publicul larg. Jurnaliştii de la Cahiers du Cinéma discută o eventuală clauză de cumpărare care să le protejeze drepturile când se schimbă proprietarii.

Fondată în 1951, între primii colaboratori ai publicaţiei s-au numărat Jean-Luc Godard şi François Truffaut. Redacţia este condusă acum de Stéphane Delorme (redactor-şef) şi de Jean-Philippe Tessé (redactor-şef adjunct).

Tessé, care a lucrat la Cahier de 17 ani, a spus: „Noii patroni vor să o facă o revistă «chic» şi «cordială». Este o absurditate absolută”.

Ziarul francez Le Monde a relatat că acţionarii susţin că nu au instruit echipa cu privire la politica editorială. „Echipa editorială trebuie să scrie ce doreşte despre cinema. Este exclus să ghidăm alegerile”, a declarat Eric Lenoir, noul manager al companiei, pentru Le Monde.

Sursa : news.ro

S-a descoperit cea mai mare explozie cosmică din istorie: a lăsat în urma sa o gaură de mărimea "a 15 galaxii asemă... Vor să salveze Planeta!Doi bărbați din Mexic au creat "piele" din cactus, în speranța de a ocroti un miliard d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x