- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Conform specialiștilor NASA, un asterodid de 40 de metri diametru poate lovi Terra, pe 9 septembrie, la ora 10:03, cu peste 44 de kilometri pe oră. Din cele 816 corpuri cerești ce amenință Pământul, acesta este cel de-al șaptele pericol real ca iminență. În caz de impact, poate ”rade” Bucureștiul și Județul Ilfov. Traiectoria clară va putea fi aflată abia în luna iulie cu un telescop de opt metri
Luni, 9 septembrie, la 10:03 ora României, un asteroid de 40 de metri diametru poate lovi Terra cu o viteză de 44.000 km/h/. În caz de impact, putem vorbi despre un cataclism asemănător cu cel produs, în 1908, la Tunguska, în Siberia, când un corp ceresc căzut pe Pământ a ras o suprafață de 2.000 de kilometri pătrați, echivalentul unui ”disc” de 50 de kilometri diametru, cu 80.000.000 de arbori arși. Altfel spus, suprafața ocupată, în acest moment, de București și de Județul Ilfov, la un loc!
”Din datele pe care le deținem până în acest moment, probabilitatea ca asteroidul să lovească Terra este echivalentă cu cea a fi loviți de un tren, în timp ce ne aflăm la o trecere de nivel, fără a putea vedea sau auzi trenul, dar știind că garnitura vine pe acolo o dată la 15 ore. Ai trece?”, a declarat Ettore Perozzi, de la Agenția Spațială Italiană. Probabilitatea ca acest corp ceresc să lovească pământul este de 1 la 11.428.
În 1908, se crede că un asteroid a lovit Siberia, Tunguska, provocând un cataclism imens
2006 QV89, așa cum este cunoscut oficial, ocupă locul al șaptelea în lista celor mai periculoși asteroizi ce pot lovi Mapamondul, dintr-un total de 816, așa că nu este de ignorat. Primul este un asteroid de nouă metri diametru, dar care deține o probabilitate de 1 la 16 pentru a lovi Terra, în 2095. Continuând gluma, ai trece o cale ferată știind că un tren scurt trece pe aici la fiecare 80 de secunde?. ”Acum se află prea departe. Vom cunoaște cu exactitate traiectoria sa în luna iulie, cu ajutorul unui telescop de opt metri. Atunci vom afla dacă există sau nu un risc real de impact”, a explicat Rudiger Jehn, directorul Biroului de Apărare Planetară de la Agenția Spațială Europeană. ”Problema nu este dacă un asteroid va lovi Pământul, ci când o va face”, a adăugat el.