- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Doar o minune l-a putut salva! Din cauza unei erori tehnice, un scafandru a rămas fără oxigen timp de 35 de minute, la o adâncime de aproximativ 100 de metri: "Prima și singura indicație a fost să aud alarma care suna în computerul de scufundare, ceea ce era neobișnuit pentru că fusese testată"
Ca printr-o minune, eforturile supraomenești ale colegilor săi de a-l salva și corpul său care a rezistat timp de 35 de minute pe un rezervor cu oxigen de urgență pentru șase minute, l-au salvat pe Chris Lemons din vrejele morții. Scafandrul a avut îngerul său păzitor căci după această experiență care se putea termina 99% cu moartea sa, Chris a putut să-și reia activitatea de scufundări, s-a căsătorit cu logodnica sa și cel mai important, acesta nu a suferit traume fizice și psihice ca urmare a lipsei de oxigen.
Povestea începe așa: într-o noapte de septembrie a anului 2012, Chris Lemons și-a văzut moartea cu ochii.
În timp ce se afla pe o platformă subacvatică, el a realizat că mai are oxigen, doar pentru câteva minute de respirat. Când a realizat ce i se întâmplă, primul gând s-a îndreptat către logodnica sa, cu care urma să se căsătorească.
Pe măsura ce timpul trecea, Chris respira din ce în ce mai rău, până când și-a pierdut conștiința. În tot acest timp, colegii și-au dat seama că ceva rău se întâmplă, așa că au făcut tot ce le-a stat în cale pentru a-l scoate la suprafață pe Chris, însă tot acest proces a durat 25 de minute, timp în care aceștia nu îi dădeau multe șanse de viață. Spre surprinderea lor, scafandrul și-a revenit destul de repede și vorbea foarte coerent, semn că lipsa oxigenului nu i-a afectat starea de sănătate.
Scafandrul a supraviețuit reușit să folosească treptat resursele de oxigen pe care le mai avea. Povestea lui a fost transpusă în documentarul BBC – „Last Breath”.