Antena Căutare

Medicii au sfătuit-o să renunțe la sarcină, dar viitoarea mamă a refuzat. Ce a observat, la doar câteva ore după naștere

O proaspătă mămică îi avertizează pe viitorii părinți cu privire la o „simpla răceală” pe care a luat-o în timpul sarcinii, dar care i-a povocat leziuni cerebrale grave fiicei sale nou-născute.

Viața lui Courtney Farnell, în vârstă acum de 23 de ani s-a schimbat complet după ce a rămas însărcinată. Ceea ce trebuia să fie una dintre cele mai frumoase perioade din viața ei, s-a transformat într-un adevărat coșmar și totul numai din cauza unei simple răceli, care însă a avut efecte iremediabile asupra fiicei sale, aflate încă în burtică, transmite The Sun. Iată ce s-a întâmplat, de fapt.

O mamă a fost sfătuită să renunțe la copil, după ce a răcit în timp ce era gravidă. Ce s-a întâmpat, de fapt

În timp ce era însărcinată cu fiica sa, Courtney a intrat în contat cu un virus extrem de întâlnit, numit citomegalovirus. Pe lângă denumirea pompoasă, site-urile de specialitatate spun că, de fapt, acesta este un virus foarte comun pentru care majoritatea oamenilor au deja anticorpi.

De altfel, simptomele sale sunt unele ușoare, extrem de asemănătoare cu o „simplă răceală”, însă ceea ce viitoarea mămică nu știa este că acesta poate fi fatal pentru bebelușii nenăscuți. Mai mult, potrivit statisticilor, doi până la trei copii se nasc, în fiecare zi, cu această boală - acesta fiind una dintre principalele cauze ale unor dizabilități și a pierderii auzului.

Din păcate, Courtney a contractat acest virus, aparent inofensiv, când era însărcinată în opt săptămâni și de aici viața ei a luat o întorsătură cu totul neșteptată.

Se pare că medicii chiar i-au sugerat să renunțe șa sarcină, deoarece „nu se va mișca niciodată și nu va avea o calitate bună a vieții”.

„Mi s-a spus că va fi oarbă, surdă, nu va merge și nu va vorbi niciodată”, a explicat femeia, potrivit sursei citate.

Citește și: O femeie și-a dorit să rămână însărcinată, dar nu se aștepta la ce a urmat. Dinții ei au început să cadă. Ce s-a întâmplat

Dar Courtney a decis să păstreze copilul și a născut-o prematur pe Minnie-Mae pe 3 septembrie 2019, micuța cântărind doar puțin peste 1 kilogram. După doar nouă ore, aceasta a sfidat soarta și a început să respire singură.

Minnie-Mae, acum în vârstă de 3 ani, suferă de anemie, rigiditate, slăbiciune musculară, epilepsie și leziuni grave ale creierului, însă mama ei susține că nu regretă decizia de a o păstra.

Iar după ani de zile de vizite la spital, micuța a început să facă cu pe cont propriu, ceea ce Courtney este „un pas extrem de important. De asemenea, femeia a mai mărturisit că este incredibil să o vezi „zâmbind” și capabilă să comunice într-un mod atât de „fericit”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ciuda veștilor bune, tânăr le avertizează pe celelalte viitoare mamici să ia măsuri de precauție și să se protejeze atunci cand sunt însărcinate.

„Dacă prindeți CMV în primul timestru al sarcinii, poate avea rezultate oribile. Poți lua virusul schimbând scutece și biberoane, ceea ce făceam în mod regulat ca îngrijitor atât pentru copii, cât și pentru adulți, precum și pur și simplu fără să te spăl pe mâini. Nici nu observi dacă nu ești însărcinată, dar nimeni nu m-a avertizat vreodată despre asta”, a ținut să adauge ea.

Citește și: O femeie însărcinată în 37 săptămâni arată de parcă urmează să nască 8 bebeluși. Care e explicația

Tânăra care spune că „s-a săturat” să aibă bustul atât de mare. Cu greu reușește să își găsească haine pe măsură... Creatură "terifiantă" găsită în toaletă.  Imaginile care te vor face să te uiți de două ori înainte de a folos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x