Antena Căutare

O creatură marină uriașă, lungă de 37 de metri, a fost descoperită fără viață. Moartea ei a ridicat semne de întrebare

O balenă uriașă, care măsoară 37 de metri lungime, a eșuat pe malul unei plaje din Thailanda. Priveșiștea a înspăimântat localnii, care au alertat imediat echipele de intervenție. Ce au descoperit specialiștii.

O creatură marină uriașă, lungă de 37 de metri, a fost descoperită fără viață. Moartea ei a ridicat semne de întrebare Galerie
Balena lui Bride | Profimedia

Balena lui Bride a fost descoperită fără viață pe partea stâncoasă a țărmului, lângă un sat de pe insula Koh Samui.

Sătenii au chemat centrul local care are în sarcină salvarea și protejarea vietăților marine pentru a se ocupa de animalul care putrezea deja când a fost găsit. Personalul centrului a sosit cu o buldoexcavatoare pentru a transporta animalul uriaș către instalație, deoarece cântărea mai mult de o tonă.

Medicii au rămas uimiți când au văzut mamiferul care a zăcut mult timp pe țărm. Deși s-a crezut inițial că din cauza curenților foarte puternici animalul a eșuat pe plajă, motivul este cu totul altul.

De ce a murit balena de 37 de metri

Veterinarii au descoperit că nu exista hrană în sistemul său digestiv, ceea ce înseamnă că balena nu a reușit să găsească mâncare pentru o perioadă extrem de lungă de timp, astfel corpul și-a consumat resursele și nu s-a mai putut susține.

Citește și: Fiara marină, de 17 metri, adusă la mal de poluarea cu gudron. Puțini și-au dat seama ce este

Se crede că mamiferul s-a apropiat prea mult de țărâm în căutarea lui după hrană și nu a mai putut face față forței de la suprafața apei. Totodată, balenele fiind cele mai mari animale și mamifere din lume, s-a ajuns la concluzia că a stat o perioadă inimaginabil de mare fără hrană, astfel încât să slăbească atât de mult încât să fie purtată de curenți la țărm. Însă, cauza exactă a morții nu s-a aflat cu exactitae. Restul corpului său a fost îngropat, iar oasele sale trimise spre păstrare la un muzeu local.

De obicei, balenele lui Bride trăiesc singure sau în turme mici, dar se pot strânge cu zecile când prada este din abundență. Aceste specii de balene sunt înotătoare rapide, schimbând frecvent viteza şi direcția. Ies brusc la suprafață, arătându-și mai întâi capul, arcuindu-se a expunându-și spatele, dar nu și jumătățile cozii, în timp ce se scufundă.

Ce ar fi trebuit să mănânce balena pentru a supraviețui

Potrivit unui studiu publicat de The Royal Society, oamenii de știință au descoperit că balenele înghit bancuri întregi de sardine pentru a supraviețui, însă când sardinele se împuținează, acestea ajung să moară de foame. Balenele, care au apărut acum 30 de milioane de ani, se hrănesc prin filtrare. Ele au dezvoltat în cursul evoluției lor niște formațiuni numite fanoane, care le permit să se hrănească cu plancton. Acestea se termină prin niște prelungiri în formă de perie, care funcționează ca o sită. Astfel, din tonele de apă vehiculate prin gură, balenele rețin doar planctonul.

Citește și: Fiara cu dinți ascuțiți și corpul unui șarpe imens, care a încercat să-l atace pe cel care a prins-o. Puțini au știut ce e

Mai mult, balenele nu au fost tot timpul atât de mari. Fuzionând înregistrarea fosilă și activitatea filogenetică (adică determinând legătura dintre specii ), cercetătorii au descoperit că balenele au devenit „colosale” acum trei milioane de ani - o perioadă de timp destul de scurtă în vasta schemă evolutivă a lucrurilor - și, cel mai probabil, schimbările climatice sunt la baza transformării.

Schimbările au dus la evoluția balenelor: creșterea le-a permis să nu mai fie expuse prădătorilor iar cu ajutorul unei guri mai mari puteau reține mai mult plancton, ceea ce însemna mai multe rezerve de grăsime și permitea migrații mai lungi spre zonele mai bogate în hrană.

Carla Belluci este însărcinată și câștigă 45.000 de euro lunar pe internet. Cum reușește să obțină o mică avere fără să ... Primul copil din lume care a fost creat prin fertilizare în vitro are 42 de ani, în prezent. Cum arată acum Louise Joy B...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x