Antena Căutare

O femeie se afla la o plimbare la marginea orașului și a dat peste o comoară. Ce descoperire incredibilă a făcut

O femeie din Cehia se afla la o plimbare la marginea orașului Kutná Hora și a făcut o descoperire care i-a uluit pe arheologi.

Galerie
O femeie se afla la o plimbare la marginea orașului și a dat peste o comoară | Shutterstock

O femeie cehă a dat recent peste o comoară despre care arheologii spun că a fost îngropată în Evul Mediu. Arheologii susțin că descoperirea făcută de femeie este una dintre cele mai importante de acest gen, din ultimul deceniu, potrivit New York Post.

Într-un comunicat de presă, Institutul de Arheologie al Academiei Cehe de Științe (ARUP) a explicat că acea comoară a fost găsită de o femeie care se plimba în Kutná Hora. Orașul este situat în regiunea Boemia Centrală din Republica Cehă.

Comoara descoperită de femeie este formată din peste 2.150 de monede de argint, bătute între 1085 și 1107. Experții cred că acestea au fost fabricate la Praga și importate în Boemia.

„Pe lângă monedele din argint, există și altele realizate dintr-un amestec de cupru, plumb și urme de alte metale”, menționează ARUP în comunicatul de presă. „Determinarea acestei compoziții particulare poate ajuta, de asemenea, la determinarea originii argintului folosit”.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Arheologii au găsit o peșteră bizară care se presupune că face legătura cu lumea de dincolo. Unde se află

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O femeie din Cehia a dat peste o comoară rară, îngropată în Evul Mediu

Arheologul Filip Velímský a declarat că tezaurul a fost ascuns într-o perioadă de instabilitate politică.

Tezaurul a fost depozitat într-un container ceramic care a fost distrus de-a lungul anilor, arheologii găsind doar fundul containerului.

Citește și: O mamă a găsit un maxilar uman în colecția de pietre a fiului ei. Ce descoperire neașteptată au făcut 22 ani mai târziu

„La acea vreme, în țară existau dispute între membrii dinastiei Přemysl cu privire la tronul princiar din Praga”, a explicat istoricul. ARUP spune că bătăliile erau frecvente în acea perioadă și crede că depozitul ar fi putut fi bani „pentru plata salariilor sau a prăzilor de război”.

Velímský a adăugat că valoarea monedelor antice era „de neimaginat” în perioada respectivă.

„Din păcate, pentru începutul secolelor XI-XII, ne lipsesc datele privind puterea de cumpărare a monedelor contemporane.”, a explicat el. „Dar era o sumă uriașă, inimaginabilă - și, în același timp, inaccesibilă - pentru o persoană obișnuită”.

Citește și: O femeie a făcut o descoperire dezgustătoare în burrito. Ce a putut găsi în mâncare: „Acela nu e un bob de fasole”

Oficialii cehi numesc descoperirea „una dintre cele mai mari descoperiri din ultimul deceniu”.
„Mai mult de 2.000 de monede de argint reprezentau o sumă uriașă în vremea lor”, se arată în comunicatul de presă al ARUP.

Istoricii lucrează acum la procesarea monedelor, care include trecerea lor prin raze X și determinarea materialului din care sunt făcute monedele.
Artefactele vor fi apoi expuse în cadrul unei expoziții care se așteaptă să debuteze în 2025.

O mai ții minte pe "cea mai frumoasă fetiță din lume"? Cum arată acum Thylane Blondeau, la 23 ani... Superstiții în legătură cu rochia de mireasă. Ce se spune în popor dacă îți dai rochia mai departe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x