Cancerul va fi, fără doar și poate, vindecat în următoarea perioadă, iar o dovadă în acest sens este premiul Nobel pentru Medicină, ce a fost primit de către cercetătorul american James P. Allison și cel japonez Tasuku, Honjo, care au descoperit ”o terapie împotriva cancerului prin inhibarea răspunsului imun negativ”.
Astfel, cei doi cercetători au primit premiul Nobel pentru Medicină pentru cercetările lor asupra imunoterapiei, care s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul cancerelor virulente, anunță presa internațională.
„Stimulând capacitatea sistemului nostru imunitar de a ataca celulele canceroase, laureaţii premiului Nobel de anul acesta au stabilit un nou principiu pentru vindecarea cancerului", a subliniat Adunarea Nobel de la Institutul Karolinska din Stockholm, potrivit News.ro.
Fiecare de partea sa, cei doi oameni de ştiinţă s-au luptat să „deblocheze" şi „să apese pe pedalele de acceleraţie" ale sistemului imunitar în aşa fel încât să-i permită să „neutralizeze micro-organisme străine", a precizat juriul Nobel.
„Visam la asta dar nu credeam că se va realiza. Mi s-a părut prea mult", a reacţionat James P. Allison, în vârstă de 70 de ani, contactat de agenţia de presă suedeză TT.
Acest profesor de imunologie de la Centru pentru cancer de la Universitatea din Texas şi Tasuku Honjo, în vârstă de 76 de ani, profesor la Universitatea din Kyoto, au primit în comun în 2014 premiul Tang, prezentat drept versiunea asiatică a Nobelului.
Premieră! Premiul Nobel pentru Literatură nu va fi atribuit în 2018, DUPĂ 70 DE ANI
Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină a fost atribuit pentru prima dată în 1901 medicului german Emil Adolf von Behring (1854-1917) pentru cercetări asupra seroterapiei şi descoperirea serului antidifteris, care a deschis un nou drum în ştiinţa medicală.
Marţi va fi anunţat laureatul premiului pentru fizică, miercuri cel pentru chimie, vineri cel pentru pace, iar premiul pentru economie va fi atribuit pe 8 octombrie.
Premiul Nobel pentru Literatură nu va fi atribuit în 2018, pentru prima dată după aproape 70 de ani, şi va fi anunţat anul viitor în acelaşi timp cu numele laureatului din 2019. Academia Suedeză, instituţia care îl decernează, afectată profund de un scandal ce vizează agresiuni sexuale, asociate mişcării #MeToo, a decis să amâne decernarea premiului cu un an, pentru a avea timp să se reformeze şi să îi înlocuiască pe membrii ei demisionari.
Cât valorează premiul Nobel
Anul acesta, fiecare premiu valorează 9 milioane de coroane suedeze (1 milion de dolari). Suma va fi împărţită dacă vor exista mai mulţi laureaţi ai unui singur premiu. de asemenea, aceștia vor primi și o diplomă și o medalie din aur.
Potrivit tradiţiei anuale, premiile Nobel vor fi înmânate la 10 decembrie, dată la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.
Imagini ȘOCANTE! Șoferul a filmat cum o fantomă îi apare noaptea pe drum (VIDEO)... Transformarea spectaculoasă a unei femei care era dependentă de cidru! Cum a reușit să slăbească aproape 40 de kilograme...