- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Augusta Ada Byron, în prezent cunoscută sub numele de Ada Lovelace, s-a născut la 10 decembrie 1815, fiind singurul copil legitim al poetului Lord Byron, unul dintre cei mai cunoscuți poeți romantici englezi, cea mai importantă opera a sa fiind poemul satiric ”Don Juan”.
De-a lungul vieții, Lovelace a fost pasionată de cercetarea științifică. Mama ei, Anne Isabella Milbanke a fost cea care a încurajat interesul tinerei pentru științele exacte.
Ada Lovelace, numită "Vrăjitoarea numerelor"
La 18 ani, Ada Lovelace îl cunoaște pe matematicianul Charles Babbage. Acesta îl va impresiona atât de mult, încât omul de știință o va numi "vrăjitoarea numerelor". Babbage lucra la vremea aceea la Motor Analitic, primul proiect al unui computer. Ideile lui Babbage erau atât de revoluționare, încât oamenii de știință ai vremii nici măcar nu înțelegeau conceptul care era la baza mașinăriei mecanice. Funcțiile matematice pe care se baza funcționarea sa au fost înțelese doar de un singur alt matematician, de Ada Lovelace.
În 1842, Babbage a susținut o conferință despre Motorul Analitic în Italia, iar în urma acesteia, inginerul militar italian Luigi Menabrea urma să scrie o lucrare în limba franceză despre Motorul Analitic. Babbage a rugat-o pe Ada să traducă lucrarea în engleză. Ada nu doar că a tradus articolul, dar a și conceput o lucrare de sine stătătoare în care arată că numerele nu trebuiau privite ca simple cantități și că mașinăria putea opera cu orice fel de date reprezentate de numere. Mai mult, Ada a conceput datele de intrare care ar fi putut calcula numerele lui Bernoulli, scriind astfel primul program pentru computer din lume.
Astfel, Ada Lovelace a devenit primul programator al lumii, iar Ada, limbajul de programare impus obligatoriu de Pentagon pentru proiectele software ale Departamentului Apărării a SUA îi poartă acum numele.
“Savantul poetic”, după cum s-a numit pe tot parcursul vieții ei, a murit pe 27 noiembrie 1852, la vârsta de 36 de ani, din cauza unui cancer uterin. Conform dorinței ei, a fost înmormântată la biserica St. Mary Magdalene din Hucknall, Nottingham, lângă Lordul Byron, tatăl său, care a decedat la data de 19 aprilie 1824, tot la vârsta de 36 de ani.
România are cea mai mare rată din Europa a femeilor care studiază programare
Conform unui studiu, România este țara care are cea mai mare rată, din Europa, a femeilor care studiază în domeniul IT. Femeile ocupă aproximativ o treime din joburile IT din România.
Femeile învață programare la fel de bine ca bărbații
Deși structura creierului unui bărbat este mult mai mare, creierul femeilor se dezvoltă mult mai rapid și deschide astfel apetitul pentru explorare. Diferențele majore sunt date de fapt de mediul în care trăiește persoana respectivă, mai spun specialiștii.
Sursă: Wikipedia
Motivul pentru care Regina Elena este singura suverană a României înmormântată în străinătate... Rămășițele descoperite pe planeta Marte schimbă complet istoria! „În mod oficial puntem spune că...”...