Antena Căutare

Proiect: Arca lui Noe, in varianta futurista

O firma de arhitectura din Federatia Rusa propune un design inedit de cladire capabila sa reziste in fata aproape oricarei calamitati naturale. Este vorba de Hotelul-Arca, dupa cum l-a denumit firma Remistudio, o constructie impresionanta, care imbina esteticul cu utilul la cel mai inalt si mai eficient nivel.

Potrivit creatorilor sai, Hotelul-Arca poate rezista in fata inundatiilor extreme, a cutremurelor, se poate scufunda si poate pluti fara probleme.

Uriasul in forma de scoica foloseste panouri solare pentru a strange energie si colecteaza apa de ploaie pentru a o oferi locuitorilor sai timp de mai multe luni. In interior poate creste vegetatie luxurianta care sa ofere un plus de aer curat, dar si surse de hrana, facand ca acest hotel sa incorporeze mai multe concepte ecologice inovative.

Arhitectii au intotdeauna doua dileme: cum sa mentina securitatea si ce masuri de precautie sa ia impotriva conditiilor extreme de mediu si schimbari climatice; si cum sa proteje me¬diul inconjurator de interventia omului, explica Alexander Remizov de la Remistudio.

Potrivit expertului, Hotelul-Arca rezolva toate aceste probleme: in primul rand, aceasta este o cladire bioclimatica; proviziile se aduna printr-un sistem special de sustinere a vietii; toate plantele sunt alese in functie de compatibilitate, sistemul de ilumare si eficienta productiei de oxigen, dar se iau in calcul si aspectele estetice si de confort pentru locuitorii acestei cladiri; prin plafonul transparent intra suficient de multa lumina pentru plante si pentru iluminarea camerelor.

Sursa: Jurnalul National

Sa ne pregatim pentru intalnirile de gradul III!... VIDEO! Solutie inedita pentru educarea soferilor in trafic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x