Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Românca Claudia Anghel, moașa din Călărași, un om simbol în Marea Britanie

O cheamă Claudia Anghel, s-a născut la Călărași, iar timp de 19 ani a fost moașă de profesie în România. În 2013, a luat calea străinătății, iar acum a devenit un simbol pentru sistemul medical din Marea Britanie în lupta împotriva Covid-19.

Românca Claudia Anghel, moașa din Călărași, un om simbol în Marea Britanie

Facebook

Românca a ajuns șefă de secție într-un prestigios spital englez și a muncit zi și noapte pentru a salva viețile pacienților infectați. Englezii i-au arătat aprecierea pentru devotamentul și implicarea sa, astfel că fotografia sa apare pe panouri din marile orașe, în cadrum unei campanii naţionale dedicate sistemului lor medical în timpul pandemiei.

Citește și:

Un român este cel mai bătrân bărbat din lume! Cine este Dumitru Comănescu. Care sunt secretele longevității lui. „Am ascultat cum toată lumea cânta imnul, de Marea Unire” – FOTO

Claudia Anghel a lucrat aproape 20 de ani într-un spital din România

Povestea româncei începe în 2013. La 38 de ani și-a făcut bagajele și a plecat în Anglia, în speranța unui trai mai bun. Muncise timp de 19 ani într-un spital românesc, era moașa din Călărași. I s-a oferit șansa de a munci peste hotare, însă începutul a fost greu, căci nu avea permis de muncă și a început prin a câștiga part-time doar 600 de lire sterline.

"Am plecat în 2013 când mi-au zis că vino, faci un curs la Birmingham City University și te angajăm că maternity support worker. Gata, am venit. Păi că să mă angajați. Păi n-aveam permis de muncă, n-aveam drept de muncă, n-aveam nimic.​ Primul meu salariu a fost 600 de lire pe o lună jumate, pentru că munceam part time, ca ajutor de moasă", a mai povestit românca.

Românca Claudia Anghel, moașa din Călărași, un om simbol în Marea Britanie

*Claudia Anghel a fost moașă în Călărași timp de 19 ani; Foto: Facebook

În timp, Claudia a reușit să obține un post cu normă întreagă, și-a oferit tot devotamentul englezilor, care au apreciat-o.

Citește și: Alin, eroul român care a salvat un copil, pe o plajă din Italia. L-a resuscitat timp de 12 minute, fără oprire, strigându-i: "Haide, nu renunța!"

Moașa din Călărași a ajuns simbol al sistemului medical din Marea Britanie

Astăzi, moașa din Călărași conduce o secție întreagă într-un spital din Marea Britanie, iar în campania ce celebrează 72 de ani de existenţă a serviciului medical britanic, Claudia Anghel a fost aleasă, alături de alte cadre medicale, să fie simbolul în lupta anti-covid.

"Sunt foarte mândră să fiu imaginea unui sistem care m-a făcut așa de binevenită m-a făcut să mă simt, și care mi-a acordat atâtea șanse, să mă dezvolt personal. Sunt mândră și că sunt româncă", a declarat Claudia Anghel, pentru Observator.

Românca Claudia Anghel, moașa din Călărași, un om simbol în Marea Britanie

*Claudia Anghel conduce o secție a unui spital din Marea Britanie; Foto: Facebook

Claudia nu vrea faimă. Recunoaște că se simte mai bine în cabinet și pe holurile spitalului, mai degraba decât sub ochii presei și ai oamenilor de pretudinteni. E recunoscătoare, însă, țării de adopție pentru că a primit șansa de a se dezvolta și de a-și face cu succes meseria pe care a îndrăgit-o întreaga viață, aceea de a fi cadru medical.

Recomandari