Antena Căutare

Rugăciunea pe care e bine să o rostești astăzi, de Sfântul Spiridon. Ce nu trebuie să faci în ziua sfântă

Conform calendarului ortodox, Sfântul Spiridon este prăznuit în fiecare an pe data de 12 decembrie. Sfântul Ierarh, Episcop al Trimitundei, este cunoscut pentru îndeplinirea dorințelor, dar și pentru vindecare de boală. Iată ce rugăciune trebuie rostită pentru a-i cere ajutorul.

Galerie
Rugăciunea pe care e bine să o rostești astăzi, de Sfântul Spiridon, prăznuit la data de 12 decembrie | Pixabay/CrestinOrdotox.ro

Astăzi, în ziua de luni, 12 decembrie, este prăznuit Sfântul Spiridon, ocrotitorul insulei Corfu. Ziua este marcată cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox, astfel că există câteva lucruri pe care credincioșii ar trebui să evite să le facă, fiind o sărbătoare importantă.

Totodată, există și o rugăciune specială care se rostește pentru a-i cere ajutorul Sfântului Spiridon, care este cunoscut pentru puterea sa de a vindeca boli și de a îndeplini dorințe. Pentru a avea parte de o zi binecuvântată, rostește această rugăciune cu credință și cu inima deschisă.

Citește și: Rugaciune către Maica Domnului pentru intrarea în Postul Crăciunului. Aduce putere, noroc, sănătate și milostivire

Rugăciune către Sfântul Spiridon pentru împlinirea dorințelor și vindecarea bolilor

Articolul continuă după reclamă

Cei mai mulți creștini se roagă pentru îndeplinirea dorințelor, dar și vindecarea bolilor. Se spune că Ierarhul le ascultă și le îndeplinește celor care au inima curată și intenții bune.

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă!

Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!”

Citește și: Rugăciune pentru sporul casei. Rostește-o pentru binele familiei tale!

Ce trebuie să se respecte de Sfântul Spiridon

Sărbătoarea Sfântului Spiridon este marcată în calendarul creștin ortodox cu cruce neagră și se respectă îndatoririle și datinile bisericești. Cel mai bine ar fi ca gospodinele să nu coasă, să nu spele sau să facă curățenie în casă.

Bărbații nu ar trebui să muncească la animale, deoarece se spune că acestea se vor îmbolnăvi. În această zi, este dezlegare la ulei, aflându-ne în postul Crăciunului, respectat cu mult devotament de creștini. Totodată, nu se consumă băuturi alcoolice.

Cine a fost Sfântul Spiridon

Sfântul Spiridon al Trimitundei a trăit în secolul al IV-lea. S-a născut în jurul anului 270, în Aski, Cipru, și a fost pastor de oi. După moarte soției sale, alege să ducă o viață ascetică. Ajunge episcopul Trimitundei, o cetate din apropierea orașului Pafos.

Participă la primul sinod ecumenic de la Niceea din anul 325. În fiecare an, pe 12 decembrie, papucii Sfatului Spiridon sunt schimbați. Se spune că ei se tocesc că urmare a drumului parcurs spre vestirea lui Hristos în întreagă lume. De aici și denumirea de „sfântul călător”, informează crestinortodox.ro.

Imagini spectaculoase de pe litoralul românesc. Cum arată Marea Neagră iarna, la Eforie: „Mă surprinde să văd altceva” |... Mama a crezut că fetița are o simplă răceală, dar nu știa că viața ei e în pericol. Medicii i-au pus un diagnostic neașt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x