Antena Căutare

Sa cunoastem Romania! Locul in care povestile sunt desprinse din alta lume: Cascada Cailor

Maramuresul ne-a dat Cimitirul Vesel, ne-a dat horinca, ne-a readus in suflete bucuria de a purta straie populare la sarbatori. Oamenii frumosi de aici au primit in dar de la natura locuri paradisiace. Locuri pe care, daca nu le-ai vedea, nu ti-ar veni sa crezi ca exista

In aventura noastra de a redescoperi locurile si oamenii frumosi ai Romaniei, poposim astazi la Borsa. Sau orasul celor trei minuni, cum se numeste prin aceste parti ale tarii. Ne-am oprit la una dintre cele mai spectaculoase dintre ele. Cascada Cailor. Un loc de poveste si totodata, un loc in care s-au nascut zeci de legende.

Pornim din Baia Mare de dimineata. Drumul care ni se asterne in cale tine doua ore. Si ne duce sus, in munte. La 1.300 de metri. Fiecare secunda merita. In momentul in care ajungem la Borsa, suntem deja in alta lume. Totul pare un colt de paradis uitat, binecuvantat de natura. N-ai fi tentat sa crezi ca astfel de peisaje mai exista intr-o Romanie devenita sclava a urbanului. Dar se poate. Pasuni alpine, ciurde de vaci care pasc linistite, batrani care pleaca cu uneltele in spinare la munca.

Oricat de frumosi ar fi oamenii si peisajele, altceva ne-a adus aici. Una dintre cele mai inalte cascade din Romania. Cascada Cailor. Sa ascultam in videoclipul de mai sus ce spune legenda despre acest minunat loc.

Pe asta sigur n-o stiati! Mai nou, lungimea fustei este indicator economic... Mai tare decat orice joc pe calculator: Acrobatie cu efecte video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x