Antena Căutare

Au mașini de lux și cămăși de firmă! Satul Odobești a fost ridicat din cerșit, iar locuitorii trăiesc împărătește pe bani primiți din milă!

Suedia a devenit patria romilor din comuna Odobeşti, Dâmboviţa. Mulţi dintre ei, care aici abia trăiau de pe o zi pe alta, au descoperit bogăţia ţării nordice.

Suedia a devenit patria romilor din comuna Odobeşti, Dâmboviţa. Mulţi dintre ei, care aici abia trăiau de pe o zi pe alta, au descoperit bogăţia ţării nordice.

A fost suficient să plece o dată şi au simţit gustul banului făcut uşor. Din cerşit. Şi nu au de gând să renunţe, pentru că aşa şi-au ridicat case, şi-au luat maşini şi se îmbracă acum după ultima modă.

Cu mâna întinsă, stăteau şi aşteptau. Totul era bine calculat. Fiecare gest, fiecare cuvânt: "Tasămică-ei-ei. Hei, hei". Ce înseamnă? "Mulțumesc".

Suedia

Printre romii din Odobeşti care au luat drumul Suediei e şi Marin. De doi ani încoace, a uitat sărăcia. Umblă la costum, are trei maşini şi acum îşi construieşte şi o casă. În Suedia, face bani frumoşi, spune el, nu ca în România.

Şi Nicu spune că a cerşit în Suedia, cu soţia, dar mai făcea şi vindea şi linguri pe lângă. Într-un an, treaba a mers bine. Şi-au construit şi ei în Odobeşti o locuinţă impunătoare.

Odobești

Sunt şi romi care spun că s-au dus acolo cu gând să muncească. Şi în ţară ar fi putut să o facă, dar altfel plătesc suedezii şi altfel se uită la bani românii.

Bărbatul făcea curăţenie prin curţile oamenilor. Aici, deşi a încercat, spune că n-a putut să îşi găsească un loc de muncă.

Studiile arată că în ultimii ani, aproape 90 la sută din cerşetorii care au ajuns în Suedia provin din România.

VIDEO: Ce a păţit un taximetrist din România cu o clientă din cauza unei piese difuzate la radio... Ionescu sau Popescu? Ce spune numele de familie despre tine! Ai curaj să încerci?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x