Antena Căutare

F.D.C. Willard, singura pisică din lume care a "semnat" un articol științific și a intrat în istorie

În 1975, o pisică a devenit „om de știință”. Da, simplu și elegant, specific oricărei feline, dar nu s-a întâmplat chiaaar.. așa.

În 1975, o pisică a devenit „om de știință”. Da, simplu și elegant, specific oricărei feline, dar nu s-a întâmplat chiaaar.. așa.

Pe atunci, Jack H. Hetherington, profesor de fizică la Universitatea de Stat din Michigan, scria un articol despre comportamentul atomilor la diferite temperaturi. Materialul, intitulat Two-, Three-, and Four-Atom Exchange Effects in bcc 3He, conţinea pe tot cuprinsul său menţiuni de tipul ,,noi”, ,,după părerea noastră” sau ,,noi considerăm”, după cum este obiceiul în articolele științifice.

Însă, la acea vreme, revista în care urma să își publice materialul, intitulată Physical Review Letters, accepta exprimări la plural doar dacă articolele erau redactate de mai mulți autori. Pentru că profesorul nu şi-a mai putut modifica articolul, a decis să o numească drept coautoare a studiului pe pisica lui siameză, Chester, scrie playtech.ro.

Astfel, profesorul și-a numit partenerul felin F.D.C. Willard, unde ,,F.D.C.” reprezenta abrevierea de la Felix Domesticus Chester, iar Willard era numele tatălui lui Jack Hetherington. F.D.C. În timp ce el îşi semna materialele cum obişnuia până atunci, marca lui Chester era o amprentă a lăbuţei sale.

Cercetătorul a continuat să îşi publice articolele sub numele ambilor autori, ținând, un timp, secretă identitatea felinei. A făcut-o publică abia atunci când cineva a vrut să îl cunoască personal pe misteriosul coautor.

Cea mai tare poză din istorie e făcătură! Minciună cu muncitori luând prânzul la 256 de metri. Sir Alex Ferguson a căzut... Cum deosebești un parfum original de unul contrafăcut? Cele patru semne de care trebuie să ții cont...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x