Antena Căutare

SUA: Va fi lansata prima pelicula filmata integral cu telefonul mobil

"Olive", care va fi lansat saptamana viitoare la Los Angeles, este un film exceptional, in primul rand pentru ca Gena Rowlands revine pe marele ecran dupa patru ani de absenta si apoi pentru ca este prima productie filmata in intregime cu un telefon mobil, relateaza AFP.

"Olive" are tot ce-i trebuie unei drame clasice. O fetita de zece ani, care nu vorbeste, "da peste cap viata a trei oameni: o batrana acrita (Gena Rowlands), un barbat obez si un strain care nu reuseste sa se adapteze la viata din Statele Unite", spune Hooman Khalili, regizorul filmului, intr-un interviu acordat AFP.

Filmul se remarca insa prin felul in care s-a turnat: cu ajutorul unui telefon mobil multifunctional Nokia N8. Camerei integrate in aparat i s-a adaugat un obiectiv de 35 mm , formatul obisnuit al camerelor de cinema, pentru a obtine o profunzime sporita. In fotografiile pe care regizorul le-a pus online pe reteaua sociala Flickr, telefonul pare minuscul pe langa obiectivul de care este practic lipit.

Clipul video promotional, care poate fi vazut pe www.olivethemovie.com, permite celor care-l vizioneaza sa-si faca o idee despre rezultat. Spectatorul constata ca imaginea este de buna calitate, fina, iar sunetul rivalizeaza cu cel al unei mari productii hollywoodiene. "Tehnologia avanseaza foarte repede si, cu timpul, telefoanele mobile vor putea face totul", considera Hooman Khalili. Procedeul utilizat "este pionier in domeniu", adauga el.

Filmul a costat doar 500.000 de dolari, fiind finantat de Chris Kelly, care a facut parte din conducerea Facebook, si William O'Keeffe, filantrop din San Francisco. Ironia sortii, producatorul finlandez de telefoane, Nokia, n-a participat la realizarea filmului. "Mi-au trimis telefonul, insa, din martie 2011, nu s-au mai manifestat deloc, au disparut complet", spune Khalili.

Citeste si Jurnalul National!

FOTO: techcrunch.com

Guma de mestecat imbunatateste performantele studentilor... VIDEO! Barbati, femei si chiar copii s-au luat la pumni in Peru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x