Căutare Live

Sute de credincioși îl comemorează pe părintele Arsenie Boca! Ce se întâmplă la statuia "Sfântului Ardealului", într-un sat din Vâlcea

Sute de credincioși sunt așteptați, sâmbătă, în comuna vâlceană Vaideeni, la pomenirea care va fi oficiată cu ocazia comemorării a 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, eveniment care va avea loc la statuia acestuia, cea mai mare din țară, amplasată la intrarea în biserica-monument cu hramul Sfântul Nicolae.

Sute de credincioși sunt așteptați, sâmbătă, în comuna vâlceană Vaideeni, la pomenirea care va fi oficiată cu ocazia comemorării a 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, eveniment care va avea loc la statuia acestuia, cea mai mare din țară, amplasată la intrarea în biserica-monument cu hramul Sfântul Nicolae.

"Sperăm că ploaia nu-i va opri pe credincioși să vină în număr cât mai mare la Vaideeni, unde îl avem pe marele părinte duhovnic. Este primul an în care o astfel de comemorare are aici un reper sfânt, este vorba despre cea mai mare statuie a părintelui Arsenie Boca din România. Dacă trebuie canonizat? Nici nu cred că ar fi necesare dezbateri pe această temă, el a fost un sfânt al creștinilor pe când era în viață, de fapt viața lui a fost o adevărată pildă de urmat. Ne-am bucura așadar dacă vremea nu va fi un impediment pentru pelerinii creștini să vină cât mai mulți la această comemorare", a declarat vineri, pentru AGERPRES, edilul din Vaideeni, Daniel Băluță.

Zona unde a copilărit Arsenie Boca, destinaţie importantă de pelerinaj!

Pe 24 octombrie, la Vaideeni, aproape o mie de credincioși au participat la sfințirea statuii părintelui Arsenie Boca, operă a artistului plastic Ivan Jinaru.

"Părintele Arsenie Boca reprezintă totul pentru mine. Ideea mi-a venit în 2011, l-am montat în 2012, acum l-am pus în bronz. Totul a plecat de la o întâmplare să-i spun mai puțin obișnuită. Nu auzeam cu urechea stângă. După ce am fost la mormântul părintelui Arsenie Boca, mi-a revenit auzul. Atunci mi-am promis mie că dacă voi fi sănătos, îi voi face un bust. Am ales această biserică în urma unui vis. În visul meu, l-am întrebat pe părinte și m-am visat cu icoana Maicii Sfinte cu Mântuitorul în brațe, care este pictată de el pe catapeteasma de la Prislop, în această biserică din Vaideeni. Ultimele discuții pe care le-am avut în zonă spun că părintele a trecut prin Vaideeni. Arsenie Boca era prieten cu un unchi de-al meu care era preot la Sibiu și știu că se întâlneau la Bistrița, la mănăstirea de unde chiar l-a arestat securitatea și se pare că, în perioada aceea, a fost și la Vaideeni", spunea, la acel moment, Ivan Jinaru, născut în această comună din județul Vâlcea.

Crucea părintelui Arsenie Boca găsită, după 68 de ani, la o biserica din Braşov

La Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara, locul unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, sunt așteptați, la slujba care va fi oficiată mâine de Preasfințitul Părinte Gurie — episcopul Devei și Hunedoarei, zeci de mii de oameni.

Credincioșii l-au numit 'Sfântul Ardealului', chiar dacă nu a fost canonizat, și vin cu miile pentru a se reculege la mormântul său, în inima Retezatului. Considerat un 'fenomen unic în istoria monahismului românesc', amintirea Părintelui Arsenie Boca domină și acum, cu putere, locurile prin care acesta a trecut în anii pe care și i-a dăruit credinței creștin-ortodoxe și Bisericii.

Semnificații dubioase: Acestea sunt prenumele considerate satanice de către preoți!... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri