Antena Căutare

Tatuaje vechi de 2.500 de ani, descoperite pe trupul mumificat al unei printese din Siberia

O serie de tatuaje vechi de 2500 de ani au fost descoperite pe trupul mumificat al unei printese din Siberia. Respectivele tatuaje reprezinta creaturi mitologice, care aveau rolul de a evidentia varsta si statutul social al membrilor societatii Payzrykm, conform Daily Mail.

Printesa, pe numele ei Ukok, a murit la varsta de 25 de ani, conform cercetatorilor siberieni, fiind descoperita in Muntii Altai, la 2500 de metri altitudine. Ea facea parte din comunitatea Payzrykm, care a fost descrisa, in anul 5 i.e.n., de catre istoricul Herodot. Printesa a fost ingropata alaturi de doi razboinici, in mormant fiind descoperiti si sase cai, care aveau rolul de a calauzi sufletul pe lumea cealalata.

Printesa Ukok avea diverse tatuaje pe corp, care reprezentau creaturi mitologice, cel mai impresionant fiind unul care ilustreaza o caprioara cu coarne de cerb si cioc de grifon. Alte tatuaje similare au fost descoperite pe incheietura mainii, respectiv intre degete. In mormantul printesei au mai fost gasite si ofrande din carne de cal si oaie, ornamente din bronz si aur, dar si condimente folosite in ritualurile religioase ale vremii.

Specialistii spun ca tatuajele reprezentau in acea cultura statutul social al indivizilor, dar si varsta. Cu cat aveau mai multe tatuaje pe corp, cu atat erau mai batrani, insa respectati de membrii comunitatii. "Printesa noastra nu avea decat bratele tatuate. Acest aspect explica atat nivelul social, cat si varsta", a explicat Natalia Polosmak, cercetator in Siberia, citata de Daily Mail. "Este un lucru uimitor modul in care aceste tatuaje au fost conservate, tinand cont ca au ramas intacte timp de doua milenii si jumatate".

Nu rata GALERIA FOTO de mai sus!

Foto: siberiantimes.com

Astronomii au descoperit un "super-Pamant" care ar putea gazdui viata... Fiica celui mai bogat sultan din lume se marita. Vezi ce nunta de poveste i se pregateste!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x