Daca ai observat ca imediat ce temperaturile din termometre au inceput sa scada masina ta iti face probleme, in special dimineata la pornire, poate fi un semn clar ca ai probleme cu bateria masinii tale.
În aceasta situatie, ai doua posibilitati: fie cauti baterii auto noi pentru a cumpara modelul potrivit masinii tale, fie ingrijesti periodic acumulatorul auto.
Exista un aspect pe care soferii, chiar si cei cu ani de experienta in spate, il neglijeaza. Acesta este curatarea bateriei auto. Majoritatea soferilor nu fac acest lucru din doua motive principale: fie nu au stiut pana acum ca bateria trebuie curatata periodic, fie se tem sa nu greseasca vreun pas si sa nu strice ceva. In ciuda acestor motive, curatarea bateriei este destul de simpla si se realizeaza fara nici un fel de obiecte sau unelte speciale, ci cu lucruri pe care cu siguranta le ai prin casa. Bineinteles, ca pentru orice sfat legat de masina, exista mai multe pareri, unele avizate si unele nu si este deosebit de important sa nu ne expunem niciunui risc si sa nu riscam sa deterioram un bun atat de important cum este autoturismul. Putem evita riscuri inutile informandu-ne temeinic inainte. Cum se curata bateria masinii?
· In primul rand, este deosebit de important ca motorul sa NU fie pornit! De asemenea, inainte de a incepe acest proces, trebuie sa te asiguri ca atat bornele, cat si cablurile de alimentare sunt bine fixate.
· Petele, in functie de dificultatea pe care o prezinta, se pot curata fie cu o banala periuta de dinti, fie cu o perie de sarma din otel inoxidabil.
· Cand vine vorba despre curatarea propriu-zisa a bornelor bateriei auto, unii oameni te vor sfatui sa folosesti o multime de trucuri, de la otet sau sifon pana la suc acidulat, insa cu o cheltuiala nu prea mare poti investi intr-o solutie speciala.
· Trebuie sa ai foarte mare grija ca lichidul pe care il folosesti sa nu ajunga in interiorul bateriei!
· Dupa ce ai curatat bornele si conexiunile, acestea trebuie clatite bine si sterse pentru ca pe ele sa nu mai ramana nici o urma de oxid sau lichid de baterie, dar nici solutie de curatat.
· De asemenea, pentru a evita pierderile de curent din bateria masinii trebuie sa cureti si carcasa acesteia. O baterie curata va rezista mai mult timp!
Nu ai curatat bateria la timp? Nu te mai chinui cu diverse metode!
Daca nu ai curatat bateria la timp si este sulfatata sau pur si simplu nu se mai incarca nici daca este pusa pe redresor, nu intra in panica si nici nu mai incerca sa tragi de un obiect care oricum a fost de proasta calitate. Decat sa te straduiesti sa ”reinvii” bateria masinii si sa ai nenumarate cheltuieli suplimentare, mai bine cumpara-ti una noua. In zilele noastre, bateriile auto performante nu sunt chiar atat de costisitoare si oricum este mai bine sa investesti in ceva de calitate decat sa te chinui sa pornesti masina in fiecare dimineata, sa stai mereu sa iti pui vechea baterie pe redresor si sa o cureti sau sa cheltui pe diverse alte servicii.
O intrebare frecventa a soferilor este legata de beneficiile a doua tipuri de baterii. Mai exact, ce este mai avantajos, o baterie noua sau una la mana a doua? Dupa ce ne-am consultat cu specialistii in baterii auto de la Neobat.ro, am ajuns la concluzia ca avantajele unei baterii noi le depasesc cu mult pe cele ale bateriilor second hand, care au ca plus o investitie mai mica doar pe moment, insa clar nu vor da acelasi randament ca cele noi. Expertii ne-au spus ca este foarte important nu numai sa alegem tipul de baterie potrivit pentru masina pe care o avem, ci si sa ne orientam catre bateriile auto care provin de la producatori de renume, cum ar fi Bosch, Varta sau Rombat. Mai mult decat atat, tehnologia in domeniul auto evolueaza constant si este doar in avantajul nostru sa tinem pasul cu aceasta.
Problemele cu bateria masinii sunt printre cele mai des intalnite, in special in sezonul rece. Cu toate acestea, ele pot fi evitate destul de usor, investind in calitate. Daca nu stii ce sa alegi, intra pe neobat.ro si cere-le si tu sfatul expertilor!
Un tunel din România adăpostește 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi! O candelă este mutată în fața fiecărei icoa... Transmisiunea live de pe ISS, postată pe Facebook și devenită virală, un mare FALS! NASA a infirmat tot!...