Cercetătorii ruși au găsit puiul într-un oraș din estul Sibieriei, iar conform acestora nasul, blana și dinții s-au păstrat perfect în tot acest timp. Testele ADN-ului din oasele coastelor au confirmat faptul că acesta era înghețat de 18.000 de ani.
Cu toate acestea, experții nu pot stabili încă dacă este vorba despre un câine sau de un lup. „De regula, diferența este ușor de făcut” , a declarat unul dintre cercetători.
„Am obţinut deja o mulţime de date în legătură cu el. Cu asemenea informaţii la dispoziţie, n-ar fi trebuit să nu putem face diferenţa între un pui de lup şi unul de câine. Faptul că nu putem ar putea însemna că face parte dintr-o populaţie din care provin ambii, el fiind strămoşul lor”, a explicat David Stanton.
Un studiu din anul 2017 arată faptul că câini moderni au fost domesticiți dintr-o populație unic de lupo care a trăit în urma cu 20.000 sau 40.000 de ani. În timp ce un studiu din anul 2016 a lansat ipoteza că patrupezii au fost domesticiți din două populații de lupi, una din Asia și una din Europa.
„Nu ştim când au fost domesticiţi câinii, dar acea perioadă ar fi putut să fie începutul. E interesant pentru noi să aflăm dacă puiul este un câine sau un lup sau dacă nu cumva este jumătate lup, jumătate câine”, iar teste mai amănunţite ar putea aduce mai multe informaţii despre acea perioadă, consideră omul de ştiinţă.
Biserica din Drăgănescu, pictată de Arsenie Boca, este considerată ”Capela Sixtină a Ortodoxiei Românești”... Persoanele născute pe 13, extrem de norocoase în plan profesional! Defectele lor, greu de tolerat...