Antena Căutare

Un ofițer britanic a cerut eliberarea dintr-un lagăr german de prizonieri. ”Am mama pe moarte”. ”Te lăsam, dar te întorci!” Și s-a întors!!!

În vara lui 1914, în timpul Primului Război Mondial, Căpitanul britanic Robert Campbell a fost rănit și luat prizonier de către germani, ajungând într-un lagăr. În 1916, în detenție, a aflat că mama sa este grav bolnavă. I-a scris Kaiserului Wilhelm, care i-a acordat o permisiue de două săptămâni, cu o singură condiție: să se întoarcă în detenție! Și englezul s-a întors!!!

În vara lui 1914, în timpul Primului Război Mondial, căpitanul britanic Robert Campbell a fost rănit și luat prizonier de către germani, ajungând într-un lagăr. În 1916, în detenție, a aflat că mama sa este grav bolnavă. I-a scris Kaiserului Wilhelm, care i-a acordat o permisie de două săptămâni, cu o singură condiție: să se întoarcă printre prizonieri! Și englezul s-a întors!!!

Pare subiect de film, dar este o poveste sută la sută reală. La doar 18 ani, în 1903, Robert Campbell și-a început cariera în Armata Britanică. Când Primul Război Mondial a început să muște din Europa, era căpitan, conducând Batalionul Nr 1. din Regimentul East Surrey. În iulie 1914, Campbell și ostașii săi au ajuns pe frontul francez, în nord-vest, aproape de canalul Mons-Conde. În urma unui atac al trupelor germane a fost rănit, căzând în mâinile inamicului. A ajuns la un spital din Koln, unde a fost tratat, apoi transferat într-un lagăr de prizonier de război din Magdeburg. Aici a aflat, în 1916, că mama sa, Louise Campbell, se stinge, fiind bolnavă de cancer.

N-a stat mult pe gânduri și i-a scris Kaiserului Wilhelm al II-lea. Nu se gândea că va primi atenție, dar a zis să încerce. Liderul german i-a răspuns. Două săptămâni permisie. Cu o singură condiție: să se întoarcă în lagăr după ce o vizitează pe cea care i-a dat viață! Și-a dat cuvântul și a fost eliberate.

Pe 7 decembrie 1916 a ajuns în Anglia și a stat alături de mama sa în Gravesend. După cele 14 zile, conform angajamentului, s-a întors în Magdeburg, i-a scris Kaiserului, mulțumindu-i și a revenit printre prizonieri. ”Sunt ofițer britanic, iar cuvântul e cuvânt!”, a spus el. În februarie 1917, Louise Campbell a decedat. Cam în acea vreme, căpitanul săpa un tunel pentru a fugi. A reușit, dar a fost prins, la granița cu Olanda și a reajuns în lagăr. La finalul Primului Război Mondial a primit eliberarea, ajungând în Anglia. A rămas în armată până în 1925, când s-a retras. A decedat în 1966, la 81 de ani.

Conform documentelor, în 1916 prizonierul german Peter Gastreich a aflat că tatăl său a murit. A scris, din Insula Wight, autorităților britanice, cerând permisie, dar a fost refuzat...

Doamnelor și domnilor, „Făt-Frumos cu moț în frunte” chiar există! La 18 luni, a topit inimile tuturor! FOTO... Sfaturile celebrei Baba Vanga pentru cei care vor să aibă o viață prosperă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x