Antena Căutare

Un tată a înmormântat peste 10.000 de copii în 15 ani și a salvat alți 100. Pentru că nu le reținea numele, i-a botezat pe toți la fel. ”Voi continua să fac asta până la ultima suflare!”

S-a transformat din gropar în salvator de vieți! Este povestea unui tată din Vietnam care a salvat viețile a peste 100 de copii în ultimii 15 ani.

S-a transformat din gropar în salvator de vieți! Este povestea unui tată din Vietnam care a salvat viețile a peste 100 de copii în ultimii 15 ani.

În 2001, Tong Phuoc Phuc avea să trăiască o experiență dureroasă, în urma căreia întreaga lui viață s-a schimbat.

Urma să fie tată și și-a însoțit soția la un control medical de rutină. Acolo a observat femei însărcinate care intrau în cabinetul medicului și care ieșeau de acolo „fără burtă”, în scaun cu rotile. Prima dată nu a înțeles ce se întâmplă. Apoi medicul i-a explicat că sunt pacientele care recurg la o întrerupere de sarcină. În Vietnam, avortul este permis și după patru luni de sarcină, adică în stadiu avansat de dezvoltare a fătului.

Bucuria de a fi tată și durerea de a nu te putea opune morții

După ce a devenit tată, bucuria de a avea un copil a fost umbrită de gândul că alți micuți nu au fost la fel de norocoși precum băiețelul lui. Așa că s-a gândit ce poate el să facă pentru acești copii nedoriți, ale căror trupuri și rămășițe ajungeau la cpontainerele și crematoriul spitalului. Când a realizat faptul că acei copii din pântecele acelor femei nu aveau nicio șansă la viață i s-a frânt inima. Atunci bărbatul a mers și a vorbit cu personalul medical și a întrebat dacă poate măcar să ia trupurile acelor copii avortați și să-i înmormânteze așa cum se cuvine.

După ce a primit un răspuns afirmativ, Tong Phuoc Phuc a transformat pământul pe care-l moștenise de la părinți, aflat la poalele unui munte, în cimitir pentru copilașii nenăscuți.

Cimitirul: loc al suferinței, dar și al speranței

De-a lungul anilor a înmormântat peste 10.000 de copii avortați. Fără a cere nimic în schimb. De fiecare dată când a fost întrebat, vietnamezul a spus că acest cimitir nu este doar un loc al tristeții sau un loc unde mamele care avortat pot să vină, dacă vor, să-și plângă copiii, dar este și un loc menit să le facă pe femeile care vor să avorteze să se gândească de mai multe ori înainte de a lua această decizie.

Așa au ajuns mame care voiau să avorteze pentru că nu puteau să-și crească copiii la Tong cerându-i ajutorul. Așa s-a transformat din gropar în salvator de vieți.

S-a hotărât să adopte copiii nedoriți

Bărbatul s-a decis să-și transforme casa în orfelinat. A început să adopte copiii acelor mame. Ideea era ca în momentul în care acele mame aveau o situație mai bună, reușeau să ajungă la un nivel în care puteau să-și crească micuții, să vină să îi ia de la Tong.

Pentru că nu reușea sub nicio formă să le țină minte numele tuturor, Tong a botezat toți băieții cu numele de Vinh (onoare) și toate fetele cu numele de Tam (inimă).

Te uiţi pe telefonul mobil pe stradă? Pregăteşte-te de amendă! Dai bani, dar îţi salvează viaţa... "Voi rămâne văduv la 30 de ani". Un bărbat a aflat că iubita sa va muri, chiar înainte de prima lor întâlnire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x