Antena Căutare

Viața controversată a soților Ceauşescu. Detalii necunoscute, în rândul poporului. Regina Elisabeta a fugit de dictator și s-a ascuns prin tufișuri, în timpul vizitei acestuia

Nicolae Ceauşescu a fost unul dintre cei mai controversaţi lideri români. Pe lângă informaţiille "fabricate" despre viaţa soţilor Ceauşescu, ulterior, au fost dezvăluite şi detalii mai puţin ştiute în rândul poporului.

Nicolae Ceauşescu a fost unul dintre cei mai controversaţi lideri români. Pe lângă informaţiille "fabricate" despre viaţa soţilor Ceauşescu, ulterior, au fost dezvăluite şi detalii mai puţin ştiute în rândul poporului.

Nicolae Ceauşescu s-a născut pe 26 ianuarie 1918, în comuna Scorniceşti, din judeţul Olt. Din cauza condiţiilor de trai sărace, copilul Nicolae a reuşit să termine la şcoala satului doar primele patru clase, iar la vărsta de 11 ani şi-a părăsit locul natal şi a început să lucreze în Bucureşti ca ucenic de cizmar. În 1933 a devenit membru al Uniunii Tineretului Comunist din România şi până la vârsta de 26 de ani a fost arestat de cinci ori şi a făcut şapte ani de închisoare.

În închisoare a devenit protejatul viitorului lider comunist Gheorghe Gheorghiu Dej. În 1968 el a refuzat ca România să participe la intervenţia trupelor Pactului de la Varşovia în Cehoslovacia şi astfel a atras simpatia liderilor vestici. Primirea sceptrului prezidenţial a însemnat un moment deosebit de important pentru Nicolae Ceauşescu. La scurt timp, Salvador Dali i-a trimis preşedintelui comunist o telegramă plină de ironie, satirizând astfel momentul apariţiei sceptrului.

Nicolae Ceauşescu a fost singurul român care s-a plimbat cu caleaşca Reginei Elisabeta a II-a. Deşi presa română şi cea din Anglia au scris la acea vreme cuvinte de laudă la adresa vizitei prezidenţiale, evenimentul este prezentat diferit într-o carte a unui celebru scriitor. Regina Elisabeta a II-a le-ar fi povestit unor prieteni că în timpul plimbării soţilor Ceauşescu prin grădina palatului ea ar fi preferat să se ascundă în tufişuri pentru a evita discuţiile cu ei.

Cu câteva zile înainte de a fugi din Bucureşti, Nicolae Ceauşescu spera ca prin intervenţia în forţă a autorităţilor să oprească manifestările de amploare ce izbucniseră în decembrie 1989 pe teritoriul României. Ordinele prin care spera că se va întâmpla acest lucru sunt cuprinse într-o serie de stenograme ataşate la dosarul în care anchetatorii români investighează evenimentele de acum 27 de ani.

Înainte și după. 10 fotografii înduioșătoare, care dovedesc prietenia necondiționată dintre animale. Au crescut împreună... Moş Crăciun a intrat în România și a poposit în platoul Observator! Este gata să dea fuga în casele copilașilor. Ați fos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x