Antena Căutare

Vlad Bacauanu, olimpicul de aur la chimie, "coleg" de facultate cu Bush si Clinton

Castigatorul medaliei de aur la Olimpiada Internationala de Chimie 2012, Vlad Bacauanu, absolvent al Liceul International de Informatica din Capitala, a fost admis la prestigioasa Yale University din SUA, unde au invatat toti presedintii americani din perioada 1989-2008. Pe langa George  W. Bush, Bill Clinton si George Bush, au studiat la Yale si alti fosti sefi de la Casa Alba (William Howard Taft, Gerald Ford), fostul vicepresedinte Dick Cheney si secretarul de stat Hillary Clinton, sotia lui Bill Clinton.

De asemenea, si ceilalti trei elevi romani medaliati la editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Chimie vor pleca sa invete in univeristati americane, intrucat ei cred ca, pentru o buna pregatire, este nevoie de "un start cat mai bun", dupa cum au marturisit, miercuri, la o intalnire non-formala despre concursul desfasurat, coincidenta, tot in SUA, la Washington.

La olimpiada de chimie de anul acesta, elevii romani au castigat patru medalii - una de aur, doua de argint si una de bronz, palmaresul fiind superior celui de anul trecut, cand Romana a obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz, potrivit Ministerului Educatiei. Medaliile de argint de anul acesta au fost castigate de Maria Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti), iar cea de bronz, de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Calarasi).

Cum arata o "pasare de foc" care-a dat cap in cap c-o pasare normala!... Descoperire arheologica pe traseul viitoarei autostrazi Sibiu - Nadlac!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x