- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cercetătorii spun că a studia găurile negre este ca şi cum ai face ştiinţă în mod invers. Astronomii trebuie mai întâi să vină cu ipoteze, să realizeze calcule matematice şi de-abia apoi să îşi dea seama cum pot observa ceea ce cred ei că se află în acel loc.
De-a lungul timpului, aceștia au obţinut rezultate diferite privind structura internă a găurilor negre, datorită faptului că au ales seturi diferite de coordonate. Echipa de cercetare, condusă de fizicianul Kielan Wilcomb (Universitatea Towson), este de părere că, pentru a ne da seama ce se află în interiorul unei găuri negre, ar trebui să ne focusăm atenţia pe analizarea unor proprietăţi cunoscute sub denumirea de ,,invarianţi".
Până acum, au fost descoperiţi 17 invarianţi în curbura spaţiu-timp, iar ei ar putea studia interiorul găurilor negre.
Fizicienii şi-au publicat rezultatele pe site-ul arXiv.org, pentru ca alţi colegi de-ai lor să poată folosi cei cinci invarianţi pentru a încerca să reconstruiască structura interioară a unei găuri negre ipotetice. Până ca rezultatele lor să fie verificate de experţi, specialiştii au încercat să afle pe cont propriu ceea ce se poate găsi în interiorul unui astlfe de obiect cosmic:
"Am calculat toţi invarianţii independenţi ai găurilor negre şi am descoperit că în interiorul lor se află zone mult mai frumoase şi mai complexe faţă de ceea ce se credea până acum", a declarat Wilcomb, în cadrul întâlnirii Societăţii Astronomice Americane.
Sursa: descopar.ro
Dieta cu pătrunjel face ravagii printre românce. Rezultate spectaculoase în cel mai scurt timp!... Mai simplu de atât nu se poate! Cum vezi lista tuturor persoanelor care ţi-au ignorat cererea de prietenie pe Facebook...