Un studiu realizat pentru Journal of Environmental Health, care a inclus 76 de lămâi din 21 de restaurante, arată că 70% dintre acestea prezintă un număr periculos de bacterii.
Deși originea bacteriilor nu a fost stabilită exact, cercetătorii cred că feliile de lămâie au fost contaminate fie de angajați, fie de carnea crudă, relatează Huffington Post.
„Chiar dacă lămâile au unele proprietăți antibacteriene, acest studiu doveste că o multitudine de microorganisme pot să supraviețuiască în coaja și pulpa lămâilor”, spun autorii raportului.
„Majoritatea sunt contaminate din cauza faptului că cei care le taie, fie că sunt barmani sau bucătari, fac și alte activități, spre exemplu, iau banii clienților sau spală pahare”, mai adaugă aceștia.
Bacteriile depistate sunt specifice intestinelor, tractului respirator sau pielii. Unele dintre ele aveau urme de E. coli sau candida. Totuși, cercetătorii ne liniștesc:
„E foarte puțin probabil să ne îmbolnăvim din cauza unei felii de lămâie, deși nu e imposibil. Să nu uităm că avem un sistem imunitar care e, de cele mai multe ori, foarte bun”, spune Philip Tierno.
Exerciţiul de matematică care îi distrează pe copii, dar pe adulţi îi pune în dificultate. Tu ştii răspunsul corect?... Premieră istorică! Mark Zuckerberg va fi LIVE, pe Facebook, cu astronauții de pe Stația Spațială Internațională...