Antena Căutare

O regiune din Italia îi „plătește” pe turiști ca să o viziteze, până pe 31 mai 2023. Ce facilități oferă locul de vis

Există o regiune în Italia care promite să ramburseze costul călătoriilor vizitatorilor. În plus, administrația regiunii mai pune la dispoziție transport public și intrări gratuite, dar și tot felul de reduceri. Care este, însă, condiția principală pentru toate aceste facilități.

Un colaj cu două fotorafii cu Trieste.
Există o regiune în Italia care promite să ramburseze costul călătoriilor vizitatorilor. | Shutterstock

Regiunea Friuli Venezia Giulia, aflată în nord-estul țării, vrea să își plătească turiștii, ca să o viziteze mai des și pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, oamenii trebuie să petreacă cel puțin două nopți în regiune, potrivit CNN, citat de Digi24.

Regiunea promite să le ramburseze călătorilor biletul de tren și să le ofere gratuitate la muzee, la transportul public, dar și tot felul de reduceri care să le stimuleze turiștilor interesul pentru a staționa mai multe zile în zonă.

Desigur, facilitățile nu sunt singura atractivitate, întrucât, în regiune, sunt orașe culturale străvechi, munți, podgorii și unele dintre cele mai prietenoase plaje din Italia.

Citește și: Doi italieni au vrut să ajungă la Cracovia și s-au trezit la Craiova. Cum a fost posibil și ce au făcut

Agenția turistică locală va rambursa, până pe 31 mai 2023, tarifele curselor interne feroviare. Care sunt condițiile

PromoTurismoFVG, agenția turistică locală, va rambursa, până pe 31 mai 2023, tarifele curselor interne feroviare pentru călătorii care sosesc în orașele Trieste și Udine și în stațiunile de coastă Grado și Lignano Sabbiadore, cu scopul de a promova călătoriile durabile, potrivit aceleași surse menționate mai sus.

Trenurile puse la dispoziție vizitatorilor sunt Trenitalia, companie administrată de stat. Călătorii pot apela la liniile regionale regulate, Intercity și liniile de mare viteză Frecce. Însă, este important de reținut că trebuie rezervat un pachet care să includă cazarea la un hotel care participă la această inițiativă.

Condiția principală este rezervarea unui pachet de două nopți, moment în care prețul biletului de tren dus-întors va fi dedus ca reducere din prețul total. În plus, rezervarea trebuie făcută cu 5 zile înainte. De asemenea, vizitatorii vor primi un card FVG gratuit, care le aduce turiștilor intrări gratuite sau reduceri la muzee și tururi ghidate.

De asemenea, include reduceri la piscine și teatre și intrare gratuită sau redusă la expoziții speciale, cum ar fi Banksy din Trieste, care are loc din noiembrie până în aprilie. Cei care aleg să meargă în stațiunile de pe litoral Grado sau Lignano Sabbiadoro vor primi un card, deși aici sunt mai puține muzee de vizitat.

Citește și: Ce trebuie să știe turiștii care plănuiesc să călătorească în Italia. Regulile ciudate care le-ar putea aduce amenzi usturătoare

Ce puteți vizita în Friuli Venezia Giulia

Trieste este unul dintre orașele mari din nordul Italiei, cu o istorie bogată, deși atmosfera nu este chiar cea specifică Italiei. Orașul a fost anexat de Imperiul Austro-Ungar, motiv pentru care se bucură de accente vieneze. Trieste a fost înapoiat Italiei abia după Primul Război Mondial.

Astfel, există o cultură a cafelei în stil vienez și zone întregi din oraș construite de austrieci. Tot aici se află și vestigii romane importante.

Udine este un oraș cultural care a făcut și el parte din Imperiul austro-ungar. Este un oraș impunător, cu lucrări de Caravaggio și Tiepolo în castelul său devenit muzeu și o catedrală care datează din secolul al XIII-lea.

Cele două destinații de litoral, Grado și Lignano Sabbiadoro, sunt pitorești și au plaje foarte bune.

Toate informațiile sunt disponibile pe turismofvg.it/trenitalia.

Citește și: Ce se întâmplă cu turiștii care vor să meargă în Veneția. Anunț de ultimă oră despre frumosul oraș Italian

Garanția de 50 de bani pentru ambalajele de plastic, sticlă sau metal se amână. Cu ce soluții alternative au venit magaz... Rezultate Loto 13 octombrie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x