Antena Căutare

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Cod roșu de inundații la o secție de votare din Italia

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Probleme majore la o secție de votare din Italia. A fost mutată de urgență din cauza unui cod roșu de inundații

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Cod roșu de inundații la o secție de votare din Italia
Sectie de votare, Savona, Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţ că o secţie de votare din Italia a fost evacuată din cauza unui cod roşu de inundaţii, dar procesul electoral nu a fost afectat. Este vorba despre secția de votare nr 427 din Savona, Italia. Secția de votare a fost mutată din cauza situației de urgență.

”În cazul secţiei de votare nr. 427 din Savona, Italia, ca urmare a unei situaţii de forţă majoră (cod roşu de inundaţii) survenită în cursul serii, autorităţile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secţia de votare în cauză”, a transmis MAE.

Ministerul face precizarea că procesul de vot aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secţie.

”În vederea asigurării desfăşurării în condiţii optime a procesului de vot pentru zilele de sâmbătă şi duminică, Consulatul General al României la Torino a întreprins demersuri în regim de urgenţă şi a identificat o nouă locaţie în aceeaşi localitate, schimbarea locaţiei urmând a face obiectul aprobării de către Autoritatea Electorală Permanentă. Noua locaţie identificată pentru secţia de vot menţionată este: Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona”, a mai precizat MAE.

Articolul continuă după reclamă

Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca cetăţenii români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale care nu au votat deja să se prezinte la vot încă de sâmbătă pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Cetăţenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.

Până vineri, la ora 24.00 (ora României) votaseră 94.334 de cetăţeni români la secţiile din afara ţării. La aceştia se adaugă cei 17.503 care au optat pentru votul prin corespondenţă, astfel că numărul total este 111.837.

În primul tul al alegerilor prezidenţiale, până la aceeaşi oră, votaseră 77.344 de alegători în cele 835 de secţii din străinătate.

sursă: news.ro

Alegeri prezidenţiale 2019 - Peste 94.000 de români au votat până în jurul orei 23:00, la secţiile din străinătate în t... Alegeri prezidenţiale 2019 - Numărul românilor care au votat la secţiile deschise în străinătate a trecut de 100.000...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x