Antena Căutare

ANCHETA! Ce nu se spune in dosarul vamesilor

Noaptea cutitelor lungi in PDL incepe la Constanta cu arbitrii de la DNA.

Va mai aduceti aminte cum s-a terminat misiunea Elenei Udrea pe Litoral, trimisa sa "pacifice" organizatia PDL Constanta?

In 2008, dupa esecul de la alegerile locale, conducerea centrala a hotarat ca vedeta in urcare a partidului sa preia temporar conducerea PDL Constanta.

Misiunea sa a fost un esec, Udrea nu a reusit sa puna organizatia pe picioare, ba, mai mult, a starnit o razmerita intre pedelisti. Cu greu taberele au facut o pace de ochii lumii, dar urmarile trecerii Elenei Udrea nu s-au uitat, astfel incat si la recentul Congres al partidului organizatia nu l-a sprijinit pe Boc, ci pe rivalul Blaga. Senatorul Banias a ramas un "prieten" al Elenei, care, se stie, nu uita si nu iarta.

Secretarul general al MAI, Mironescu, s-a aflat si el in vartejul acestui conflict intern, asta fiind una din laturile ghemului de interese uriase care se ciocnesc in vamile din Portul Constanta Sud Agigea.

Dosarul in care sunt implicati acum zeci de vamesi, comisionari vamali, oameni de afaceri si politicieni - numarul arestatilor de ieri se ridica la 28 - este un episod al luptei interne din partid, dar si o actiune de disciplinare a cotizantilor la fondurile partidului. Una este sa storci fonduri pentru viitoarele alegeri unde voturile costa, si alta este sa te comporti ca un dijmuitor al afacerilor doar in interesul propriului buzunar.

Putem scoate din contextul afacerilor subterane din principalul port al Romaniei acest dosar? De altfel, operatiunea "curatenie in vami" ceruta de CSAT inca din vara anului trecut nu putea "sa sara" tocmai Constanta. Presedintele Basescu avertiza public in martie a.c. ca din aceasta actiune nu trebuie omisa vama din Constanta.

A lasat suficient timp ca sobolanii sa-si faca o curatenie lustru la "locul de munca", deoarece interceptarile convorbirilor suspectilor incepusera inca din iunie 2010, asa incat se adunasera suficiente informatii pentru a sti cine trebuie incriminat si cine salvat.

Teseleanu, prieten foarte bun cu Mircea Basescu, fusese detasat dupa un control la sange facut din ordinul lui Blejnar, deci nu putea fi atins de actiunea DNA. A fost doar martor intr-un dosar cu trafic de stupefiante prin Agigea. Punctul vamal era langa fabrica de procesat carne de pui a lui Mircea Basescu. I-au urmat in functie Dorel Fronea si Liviu Durbac, acum arestat.

Tot articolul, in Jurnalul National

PSD si PNL au contestat la CCR ordonanta privind indemnizatia pentru mame... Traian Basescu, despre votarea concedierilor din MAI: Coalitia da semne de slabiciune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x