Antena Căutare

Basescu: „Fondul nu e Armata Salvarii. Nu face cadouri!“

Presedintele Traian Basescu a subliniat din nou ca masura reducerii salariilor si pensiilor "ar fi cea mai buna solutie pe care Romania o putea adopta in acest moment". Alternativa ar fi fost, potrivit sefului statului, continuarea „spiralei imprumuturilor“, care ar fi ajuns „foarte repede sa sufoce orice sansa de dezvoltare a Romaniei“. De asemenea, Basescu a criticat dur neparticiparea Opozitiei la discutiile cu sindicatele si patronatele.

Concret, presedintele a aratat ca in conditiile convenite cu FMI, Romania va avea un deficit de 6,8% din PIB si va trebui sa imprumute de pe piata alte 5 miliarde de euro, peste cele aproape 3 miliarde ce vor veni de la FMI.

In schimb, in lipsa unui acord cu Fondul, Romania ar avea un deficit de 11,7 miliarde de euro (9,1% din PIB). Bani ce ar trebui imprumutati dar, cum sansele sunt mici, „ar insemna sa nu mai platim salarii si pensii"


"Promotorii dezinformarii"

Traian Basescu a criticat dur neparticiparea Opozitiei la discutiile cu patronatele si sindicatele, dar si pe toti cei care avanseaza asa-zise solutii fara argumentatia cifrelor, pe care i-a catalogat drept „diletanti, promotori ai dezinformarii romanilor" si i-a acuzat ca au declansat „o furibunda campanie" in scopul „crearii de dezordine".
„Ar vrea sa revina la anii '90, cand s-au imbogatit din dezordine", a mai spus presedintele.

Inculpatii in cazul "Voicu" au ajuns la DNA pentru prezentarea materialului de urmarire penala... Alternativa: PNL propune injumatatirea ministerelor si reduceri bugetare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x