Căutare Live

Casa lui Ion Iliescu, păzită de jandarmi! Un grup de revoluționari îl acuză pe fostul președinte pentru Mineriada din 13-15 iunie 1990

Fostului președinte al României, Ion Iliescu, este păzit de jandari, deoarece casa îi este pândită de protestatari.

Ion Iliescu

Locuința fostului președinte al României, Ion Iliescu, 90 de ani, este pichetată de un grup de protestatari care îl acuză pe acesta pentru ”Mineriada din 13-15 iunie 1990”, iar zona este păzită de jandarmi.

Evenimentele violente din 13-15 iunie 1990 au rămas cunoscute în memoria postcomunistă sub numele de „Mineriada din 13-15 iunie 1990” şi se referă la reprimarea, de către forţele de ordine, cu ajutorul minerilor, a mitingurilor de protest din Piaţa Universităţii din acea perioadă.

30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie, 1990. Peste 1.300 de răniţi şi niciun vinovat | Video

Manifestaţiile din Piaţă, revendicate ca fiind anticomuniste, erau îndreptate împotriva guvernului condus la acea vreme de Frontul Salvării Naţionale şi împotriva preşedintelui Ion Iliescu şi începuseră încă din 22 aprilie 1990, odată cu Fenomenul Piaţa Universităţii.

Patru oameni au murit şi peste 1.300 au fost răniţi, însă dosarul Mineriadei, trimis în instanţă în 2017, încă nu a produs o decizie judecătorească, fiind întors la Parchet.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că Dosarul Mineriadei trenează de 30 de ani şi a făcut apel la cei care se ocupă de acest dosar să facă dreptate.

Galerie foto. MINERIADA din 13 iunie 1990. Mărturii ŞOCANTE din timpul celei mai sângeroase dintre toate acţiunile minerilor: "La fiecare rafală de mitralieră, cad câte patru-cinci oameni. Printre cadavre este şi trupul unui copil"

Premierul Ludovic Orban a depus, sâmbătă, coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Nouă dispută Firea-Guvern. Edilul anunță deschiderea teatrelor din București. Ministru: „E o ilegalitate”... Curtea Constituţională va dezbate în 9 iulie sesizarea Avocatului Poporului cu privire la starea de alertă...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri