• Ministrul Justitiei: Titus Corlatean
Titus Corlatean a fost propulsat in poltica la virf de Adrian Nastase. El a lucrat la capitolul politica externa al programelor de guvernare ale ultimilor ani. Titus Corlatean a lucrat in Ministerul de Externe in perioada 1994-2001, iar in ultimii patru ani ai activitatii sale a fost adjunct al ambasadorului roman la Strasbourg, pe langa Consiliul Europei.
Intre 2003-2004, Titus Corlatean este numit secretar de stat pentru romanii de pretutindeni. In 2004 a devenit deputat PSD, iar in activitatea sa se inscrie si initiativa unei legi privind sprijinul romanior de pretutindeni, adoptata de Parlament in noiembrie 2007. In 2007 candideaza la legerile europene pe lista PSD si devine eurodeputat.
• Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban
• Ministerul Agriculturii Daniel Constantin
Daniel Constantin (34 de ani) este presedintele PC si a fost directorul Agentiei de Plati si Interventii în Agricultura, in perioada aprilie - octombrie 2009. El s-a nascut la 27 iunie 1978, la Pitesti, si este de profesie inginer. A urmat cursurile Facultatii de Zootehnie din cadrul Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (1997 - 2002), iar în 2004 a absolvit un master în managementul calitatii si inovatiei.
In 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeana din cadrul Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Dupa 2006, a fost angajat la firme de consultanta pentru atragerea fondurilor europene. In perioada 2007 - 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondiala în cadrul Proiectului Makis, iar între 2008 si 2009, a fost administrator al societatii Roadvision si director general al Provom SRL.
• Finante Publice si vicepriministru: Florin Georgescu
Prim vice guvernator al Bancii Nationale, in perioada 1996-2004, a fost deputat PDSR si ministru al Finantelor in guvernul Vacaroiu.
• Administratie: Victor Paul Dobre
• Interne: Ioan Rus
Social-democratul Ioan Rus (55 de ani) a fost ministru de Interne in Guvernul Nastase (2000-2003). Presedinte al Grupului de la Cluj al PSD si vicepresinte al partidului, Ioan Rus este cunoscut pentru rolul sau in reformarea partidului dupa cea contribuit la schimbarea sefiei PSD in 2005, cand l-a sustinut pe Mircea Geoana impotriva lui Ion Iliescu.
Ioan Rus s-a nascut pe 21 februarie 1955, in localitatea Urisor din comuna clujeana Caseiu. Este casatorit cu Carmelita Rus si are doi copii: Ioana si Alexandru. Este profesor in cadrul Universitatea Tehnica din Cluj - Napoca, unde preda Constructia si calculul autovehiculelor rutiere.
Activitate in administratia publica:
2003 - 2004: Vice prim-ministru
2000 - 2003: Ministrul Administratiei si Internelor
2000: Presedinte al Consiliului Judetean Cluj
1996: Prefect al Judetului Cluj
• Economie: Daniel Chitoiu
• Afaceri Externe: Andrei Marga
Andrei Marga (65 de ani), este membru al Biroului politic central al PNL si rector al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. A absolvit facultatea de Filosofie in 1971 si Doctoratul in Filosofie Contemporana in 1976, la Universitatea Babes-Bolyai. Intre 1990-2004 a ocupat functiile de decan, prorector si rector ale aceleiasi universitati.
Intre 1997 si 2000 a condus Ministerul Educatiei Nationale, perioada in care a lansat programul reformei comprehensive a educatiei, care includea reforma curriculara, schimbari in managementul academic si financiar in domeniul educatiei, scrie HotNews.
• Transporturi: Ovidiu Silaghi
Ovidiu Silaghi (50 de ani) este presedintele organizatiei PNL Satu Mare. A intrat in politica in 1990, in Partidul National Liberal si a fost pe rand deputat in Parlamentul Romaniei, europarlamentar si ministru. Este de profesie inginer (a absolvit Facultatea de Mecanica Fina din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov), dar are si un masterat in Drept administrativ si studii postuniversitare de specializare in Management si relatii economice internationale (ASE).
Se afla la al doilea mandat de ministru, dupa cel din Guvernul Tariceanu - in perioada aprilie 2007 - decembrie 2008 el a detinut portofoliul Intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale in Guvernul Tariceanu.
• Mediu: Rovana Plumb
• Dezvoltare si Turism: Eduard Hellvig
Eduard Raul Hellvig, propus la ministerul Transporturilor (38 de ani), fost parlamentar si europarlamentar PC, a trecut in 2008 la PNL si a detinut functia de consilier personal al lui Crin Antonescu. Absolvent al specializarii Stiinte Politice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administratie Publica, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca (1997), Hellvig a urmat studii post-universitare in domeniul securitatii si apararii (Colegiul National de Aparare, Universitatea Carol I, Bucuresti, 2005-2006 si Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.
Hellvig a detinut in perioada 2001-2003 director general al Institutului de Studii Sociale, Bucuresti. A fost deputat PC in mandatul 2004-2008 si europarlamentar pe o perioada de 5 luni. Dupa ce a pierdut nominalizarea pe un post eligibil de europarlamentar, paraseste barca conservatorilor si trece la PNL.
• Aparare: Corneliu Dobritoiu
• Cultura: Mircea Diaconu
• Comunicatii: Dan Nica
• Munca: Mariana Campeanu
Mariana Campeanu a fost propusa dupa un prim mandat in 2008, de doua luni, dupa demisia fostului detinator al portofoliului, Paul Pacuraru. Intre 2007-2008, a detinut functia de presedinte - secretar de stat - al Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale. Este economista de profesie si ocupa, la ora actuala in partid functia de vicepresedinte al filialei Bucuresti a PNL.
Este, la ora actuala, deputat dupa ce a fost aleasa, in decembrie 2010, in Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor, la alegerile partiale desfasurate pentru postul ramas vacant in urma decesului deputatului PDL Ioan Timis.
• Educatie: Corina Dumitrescu
• Sanatate: Vasile Cepoi
Vasile Cepo (58 de ani), al patrulea ministru al Sanatatii este medic internist si nefrolog, membru al Academiei de Stiinte Medicale si a fost secretar de stat in guvernul Nastase, Boc si Ungureanu.
4 ministrii delegati
pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop
pentru Mediul de afaceri, Lucian Chisar
pentru Relatia cu parlamentul, Mircea Dusa
pentru relatia cu Primul Ministru, Victor Alistar
Foto: Intact Images