Antena Căutare

Crin Antonescu se teme mai mult de State Department, decat de Ungureanu sau Oprescu

Presedintele interimar, Crin Antonescu a declarat ca subiectul legat de acuzatiile de fraude masive la referendum a reaparut in spatiul public in urma vizitei la Bucuresti a reprezentantului Guvernului SUA, Philip Gordon, subliniind ca a vazut cu ochi buni vizita acestuia in Romania, pe care o considera oportuna, necesara si normala. Intrebat insa daca la o confruntare la prezidentiale s-ar teme mai mult de Mihai Razvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, Antonescu a raspuns: "De Departamentul de Stat al Statelor Unite" (US State Department).

Crin Antonescu a estimat, in cadrul unei emisiuni Tv, ca subiectul legat de acuzatiile de fraude masive la referendum a reaparut in spatiul public in urma vizitei la Bucuresti a emisarului special al SUA, asistentul secretarului de stat Hillary Clinton, Philip Gordon. "Domnul Gordon a pus problema corect, principial (...) Deznodamantul acestui episod, al acestei crize, sa fie unul a carui legitimitate sa nu poata fi pusa la indoiala (...). Evident, am discutat despre votul care s-a dat (...) In momentul in care declaratia sa finala, care are inceputul si sfarsitul foarte corecte, foarte corecte, are acest pasaj, care vorbeste despre acuzatii credibile de fraude masive, sigur ca in momentul ala am spus ", a declarat presedintele interimar.

Intrebat in legatura cu declaratii mai vechi potrivit carora ambasdorul SUA nu este echidistant, ci este de partea lui Traian Basescu, Antonescu a spus ca mai multe lucruri dovedesc aceste afirmatii. "In momentul in care domnul Gitenstein ii propune domnului Philip Gordon, care a venit in aceasta vizita, drept reprezentanti ai societatii civile din Romania, o lista in care apare, de pilda, institutul de politici si practici crestine, sau, in fine, sau cum se cheama, si care functioneaza pe langa PDL, si nu insereaza in aceasta lista sa spunem o organizatie ca Pro Democratia sau ca Transparency International (...) cand cineva ca fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, un presedinte caruia Statele Unite nu au deloc de ce sa ii poarte o amintire neplacuta (...) nu gaseste, desi a dorit, un loc pe lista acestor interlocutori din societatea civila (...) spune tot. In momentul in care vad aceste lucruri, imi mai trebuie ceva?", a precizat Antonescu. El a spus, in sprijinul afirmatiei ca ambasadorul SUA este de partea lui Traian Basescu, ca a asistat la discutiile la care Gitenstein intra "in detalii".

Pe de alta parte, intrebat daca la o confruntare la prezidentiale s-ar teme mai mult de Mihai Razvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, Crin Antonescu a raspuns: "De Departamentul de Stat al Statelor Unite".

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu si fiul vitreg al ministrului Dobritoiu, urmariti penal in dosarul referendu... Premierul Victor Ponta face bilantul: "100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x