Antena Căutare

Dan Voiculescu: “Romania va avea un premier-surogat”

Senatorul Dan Voiculescu considera ca, daca ar avea 1% din curajul unui presedinte veritabil, Traian Basescu ar asuma falimentul evident al actualei coalitii de guvernare si ar solicita Opozitiei o nominalizare pentru functia de prim ministru.

In acest context, Dan Voiculescu a declarat: "Traian Basescu nu mai este, de facto, presedintele constitutional al Romaniei. Implicarea sa in lupta internadin PDL il plaseaza in afara rolului reglementat de Constitutie. Domnul Basescu este doar presedintele propriilor interese, patronul unei camarile politice si economice care incearca sa-si pastreze controlul asupra statului roman. In orice formula pregatita si impusa de Traian Basescu, Romania va avea un premier-surogat.

Presedintele neconstitutional cauta un premier, sau se preface ca il cauta, doar pentru a-si mai prelungi agonia, pentru a mai "ciupi" cateva luni de putere. Domnul Basescu nu isi permite un premier puternic si competent. Domnia sa se simte amenintat de tot ceea ce nu intelege. Ii este frica de competenta, de justitie, de ratiune, de bun-simt.

Daca ar avea 1% din curajul unui presedinte veritabil, Traian Basescu ar asuma falimentul evident al actualei coalitii de guvernare si ar solicita Opozitiei o nominalizare pentru functia de prim ministru. Evident, nu o va face, nu risca sa-si piarda controlul arbitrar asupra Executivului. Dincolo de rasul nervos, rafuielile politice si agresivitatea rudimentara, Traian Basescu nu este decat un personaj speriat, depasit de responsabilitatile functiei si epocii sale."

Sursa: Jurnalul National

Elena Udrea: Monica Iacob-Ridzi ar fi bine sa se autosuspende... Preda: Liderii PDL au autoritate doar pentru a-i proteja pe corupti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x