Antena Căutare

Deputatii s-au facut scut in cazul Ridzi, respingand extinderea urmaririi penale

Deputatii au respins, marti, extinderea urmaririi penale si efectuarea unei perchezitii informatice in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Propunerea a fost respinsa cu 113 voturi "impotriva" si 110 "pentru". Votul a fost unul secret, cu bile.

Reprezentantii PSD, PNL si PDL au pledat in plenul Camerei pentru ca justitia sa-si faca datoria in cazul fostului ministru. Acestia au aratat ca "nevinovatia se probeaza in fata instantelor".

Presedintele Traian Basescu a lansat, marti, un apel la parlamentarii din arcul guvernamental si in special din PDL de a da un vot "in favoarea justitiei" in cele doua cazuri aflate pe ordinea de zi a Parlamentului.

Seful statului a declarat si saptamana trecuta, la TVR 1, ca, daca PDL nu revine cu fapte la ceea ce sustinea cand era in opozitie pe tema anticoruptiei, atunci isi diminueaza sansele de a mai fi un partid important pe esichierul politic. Presedintele a mai spus atunci ca decizia din Comisia juridica a Camerei in cazul Ridzi este inadmisibila din punctul de vedere al PDL, mentionand ca spera ca plenul sa fie "mai intelept".

Monica Iacob-Ridzi este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals.

Anchetatorii au calculat un prejudiciu de peste 100.000 de euro, ca urmare a achizitionarii de catre Ministerul Tineretului si sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri, un frigider si o scena.


UPDATE! Guvernul a aprobat sase amendamente din cele 24 propuse de Parlament pe Legea salarizarii... Preda, despre Udrea: Are impresia ca e pe Titanic si cere un pahar cu sampanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x